NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Μυθομανίες

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μυθομανίες
Στράτος Μυρογιάννης

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2100-1
Σελίδες: 200
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 05/2020

Τιμή | 10.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 Τι σχέση έχει ο Σαίξπηρ με τον Αδαμάντιο Κοραή ή τον Νεύτωνα; Μια συλλογή διηγημάτων που μας ταξιδεύει από την Αναγέννηση μέχρι τον 19ο αιώνα, με πρωταγωνιστές ιστορικά πρόσωπα αλλά και φανταστικούς ήρωες, οι οποίοι κινούνται σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

 Χαμένα βιβλία, μυθικές βιβλιοθήκες, κυνήγι θησαυρών, κλεπτομανείς συλλέκτες, φιλομαθείς πρίγκιπες και μυθομανείς ιστορικοί: στα διηγήματα του Στράτου Μυρογιάννη προβάλλει ένας παράξενος, ξεχασμένος, γοητευτικός κόσμος. Μεσαιωνικές ιστορίες παραπέμπουν σε ηρωικά έπη, πεπαιδευμένοι ?ραβες συναντώνται με σκοτεινές φυσιογνωμίες που θα προδιαγράψουν την πορεία της Ελληνικής Διασποράς, ελληνικής καταγωγής τυχοδιώκτες έρχονται σε επαφή με διάσημους πάπες ή αλχημιστές. Η αφήγηση κινείται στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος για τη φύση των πραγμάτων και την εξέλιξη του μυστηρίου.

«Ο Στράτος Μυρογιάννης αιφνιδιάζει ευχάριστα, αφηγείται γλαφυρά, προσεγγίζει ανατρεπτικά, δηλαδή, είναι αντισυμβατικός σε θεματολογία, αλλά φαινομενικά συμβατικός στη γραφή», όπως γράφει  ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος. Εντάσσει στην αφήγηση του την Ιστορία και προσκαλεί τον αναγνώστη, να εμπλακεί σε μια παιγνιώδη επαλήθευση των γραφόμενών του και σ? ένα σχεδόν άλυτο μυστήριο. 

Ο Στράτος Μυρογιάννης σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και Θεωρία της Λογοτεχνίας στο ΑΠΘ (MPhil) και Μεσαιωνικές και Σύγχρονες Γλώσσες στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (PhD). Έχει διδάξει Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Θεωρία της Λογοτεχνίας στο ΕΑΠ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τον Νεοελληνικό και Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό, τον Βιζυηνό, και την αστυνομική λογοτεχνία. Έχει εκδώσει τις μελέτες: The Emergence of a Greek Identity (1700-1821) (Cambridge Scholars Publishing, 2012) και Από τις ιστορίες μυστηρίου στην αστυνομική πλοκή (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 2012). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η διαμόρφωση των εθνικών ταυτοτήτων στην Ευρώπη, η αστυνομική λογοτεχνία και η θεωρία της λογοτεχνίας.