NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Αστυνομική λογοτεχνία / Το Παιχνίδι της Αγρας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το Παιχνίδι της Αγρας
Θεόδωρος Εσπίριτου

Εκδόσεις
Κίχλη

ISBN: 978-618-5461-09-6
Σελίδες: 352
Σχήμα: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 13.95 €

προσθήκη στο καλάθι

 ΜΕ ΦΟΝΤΟ μια Ευρώπη που σπαράσσεται από τον υπόγειο οικονομικό πόλεμο μεταξύ των κρατών-μελών της, ο Μάρλοου, ερευνητής της Υπηρεσίας Εξιχνίασης Σκοτεινών Υποθέσεων, επιβιβάζεται σε ένα τρένο με προορισμό την ?γρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής καλείται να επιλύσει το αίνιγμα μιας εξαφάνισης και δύο φόνων, ενώ κάποιοι συνταξιδιώτες θα του αποκαλύψουν τους φόβους τους για το τι πραγματικά διαδραματίζεται πίσω από την πύλη της ?γρας. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις αυτές δεν συνιστούν παρά μόνο την άκρη του νήματος, που οδηγεί σε έναν λαβύρινθο, στο κέντρο του οποίου εξυφαίνεται μια σκοτεινή συνωμοσία.

Χρησιμοποιώντας με δεξιοτεχνία διάφορα λογοτεχνικά είδη, το αστυνομικό μυθιστόρημα, το πολιτικό νουάρ και τη δυστοπική-μελλοντολογική αφήγηση, αλλά και χάρη στην τεχνική του ντόμινο και στην καθηλωτική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, ο Εσπίριτου παγιδεύει τον αναγνώστη στα δίχτυα ενός αποτρόπαιου εφιάλτη.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΣΠΙΡΙΤΟΥ σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, στη Δραματική Σχολή της Ευγενίας Χατζίκου και στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Δημιουργική Γραφή» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Έχει σκηνοθετήσει 43 θεατρικές παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, Πάτρας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων και σε ανεξάρτητες ομάδες. Παραστάσεις του έχουν παρουσιαστεί στην Ιταλία, στη Βόρεια Μακεδονία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στη Ρουμανία. Έχει διδάξει επίσης σε δραματικές σχολές.

Το έργο του Inferno, εικόνες μιας έκθεσης παρουσιάστηκε στο Θέατρο Φούρνος σε σκηνοθεσία του ιδίου, ενώ με μορφή αναλογίου παρουσιάστηκαν τα έργα Ηλέκτρα, το τέλος της παράστασης (Γκαλερί Ώρα), Delirium tremens (Φούρνος), Η σχεδία της Μέδουσας (Αλεκτον) και με μορφή μουσικού αναλογίου η Μικρή Σειρήνα (Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου).

 

Το Παιχνίδι της Αγρας είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.