NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Παθολογία / Harrison Εσωτερική παθολογία 19Ε (4ος τόμος)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Harrison Εσωτερική παθολογία 19Ε (4ος τόμος)
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Παρισιάνου

ISBN: 978-960-583-473-9
Κωδικός: 86200869
Σελίδες: 843
Σχήμα: 21.0 x 28.0cm/Βάρος 2.052 kg
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2019

Τιμή | 85 €

προσθήκη στο καλάθι
Harrison Εσωτερική παθολογία 19Ε (4ος τόμος)

 Διατηρώντας τους στόχους του Harrison, η παρούσα έκδοση τροποποιήθηκε εκτενώς υπό το φως των ποικίλων αναγκών των αναγνωστών του βιβλίου, καθώς και των πολλαπλών μεθόδων και μορφών διά των οποίων αποκτάται αλλά και χρησιμοποιείται σήμερα η πληροφορία. Το κέντρο βάρους της ιατρικής εκπαίδευσης παγκοσμίως μετατοπίζεται από την κλασική προσέγγιση δομή/λειτουργία/νόσημα σε μια εμπεριστατωμένη και συχνά βασιζόμενη στο εκάστοτε περιστατικό προσέγγιση, στην οποία θετικές και πληθυσμιακές επιστήμες συνδέονται ειδικώς με την πρακτική διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου. Μεγάλο μέρος των ενημερώσεων και των αλλαγών που περιγράφονται εδώ έγιναν, λαμβάνοντας υπ? όψιν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά και κλινικά περιβάλλοντα.
Η ανά χείρας καινούργια έκδοση προσφέρει μια εκτενώς ενημερωμένη παρουσίαση της κλασικής παθοφυσιολογικής βάσης της κλινικής ιατρικής και περιγράφει λεπτομερώς τις μεθόδους και τα εργαλεία αιχμής, που τώρα είναι διαθέσιμα για την εκτίμηση των συμπτωμάτων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ασθενειών στο σύγχρονο περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Το κυρίως κείμενο συμπληρώνουν καινούργιες φωτογραφίες, ακτινογραφίες, εικόνες, γραφήματα, ειδικοί αλγόριθμοι για τη φροντίδα του ασθενούς, πίνακες, καθώς και πρακτικά πληροφοριακά βίντεο.
Έχοντας ως στόχο το βιβλίο να γίνει όσο το δυνατόν πιο εύχρηστο, χρησιμοποιήθηκε ένα νέο σύστημα παραπομπών. Λεπτομερείς βιβλιογραφικοί κατάλογοι, με περιλήψεις σχετικών άρθρων υπάρχουν στη διαδικτυακή έκδοση, αντικαθιστώντας τη γενική και περιορισμένη συλλογή των επιμέρους βιβλιογραφικών πηγών, οι οποίες στις προηγούμενες έντυπες εκδόσεις υπήρχαν στο τέλος κάθε κεφαλαίου.
Η 19η έκδοση της «Εσωτερικής Παθολογίας» συνεχίζει την πολυετή παράδοση και την επιτυχή πορεία και, ανανεωμένη και ενημερωμένη με τις πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις, έρχεται να διεκδικήσει μια θέση στη βιβλιοθήκη του φοιτητή της Ιατρικής, αλλά και του κλινικού ιατρού ή του νοσηλευτή.
Ο 4ος τόμος επικεντρώνεται σε νοσήματα κατά οργανικό σύστημα. Συγκεκριμένα, εξετάζονται οι διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, οι φλεγμονώδεις και ρευματολογικές διαταραχές, η ενδοκρινολογία και ο μεταβολισμός, και οι νευρολογικές διαταραχές. Εξετάζονται επίσης η δηλητηρίαση, η υπερδοσολογία φαρμάκων και οι διαταραχές που σχετίζονται με την έκθεση στο περιβάλλον. Αρκετά κεφάλαια αντανακλούν τις ταχείες εξελίξεις στο πεδίο των ανοσοσχετιζόμενων ασθενειών και στην αντιμετώπισή τους. Από αυτή την άποψη, το Κεφάλαιο 372e «Εισαγωγή στο ανοσοποιητικό σύστημα» λειτουργεί και ω μικρό εγχειρίδιο ανοσολογίας και προσφέρεται για χρήση στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά μαθήματα. Επιπλέον, ένα καινούργιο κεφάλαιο για τη σχετιζόμενη με την IgG4 νόσο συνοψίζει ένα σημαντικό και πρόσφατα αναγνωρισμένο σύνολο οντοτήτων. Οι αναγνώστες θα βρουν εκτενή κάλυψη των νευροεκφυλιστικών παθήσεων, που υπογραμμίζει τις προόδους στην κατηγοριοποίηση και στην αντιμετώπισή τους και σκιαγραφεί τη νέα κατανόηση των μηχανισμών που είναι υπεύθυνοι για την απόθεση και τη διασπορά των παθογόνων πρωτεϊνικών αποθέσεων σε αυτές τις διαταραχές. ?λλα καινούργια κεφάλαια αφορούν σε επίκαιρα θέματα όπως οι πρόοδοι στην αντισύλληψη και στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, τα φλεβικά και λεμφικά νοσήματα των άκρων, οι επιπλοκές του διαβήτη, και οι νόσοι που σχετίζονται με τη θερμότητα.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα