NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Εκδόσεις Φούντα / To λεξικό του οδηγού αυτοκινήτου

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

To λεξικό του οδηγού αυτοκινήτου
Foundas Gr.

Εκδόσεις
Foundas

Σελίδες: 400
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2010

Τιμή | 30 €

προσθήκη στο καλάθι
To λεξικό του οδηγού αυτοκινήτου

 Το βιβλίο που απαντά σε κάθε σου πρόβλημα, όλα γραμμένα στη ζωντανή γλώσσα των συνεργείων.

Η αίσθηση  που έχει ο οδηγός ενός καινούργιου αυτοκινήτου είναι ότι τα πάντα είναι το κλειδί της μηχανής ,τα πεντάλ γκαζιού και φρένων ,το αμπραγιάζ και ο λεβιές ταχυτήτων .Με την αίσθηση της σιγουριάς πηγαίνει στο βενζινάδικο , βάζει βενζίνη και απολαμβάνει το αυτοκίνητό του.Αφήνει στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο η στην αντιπροσωπεία το αμάξι του για τα τακτικά σέρβις ,το παραλαμβάνει έτοιμο και μετά απ'ορισμένο καιρό έχει μάθει πως πρέπει να φροντίζει να αλάζει  "λάδια , μπουζί ,πλατίνες".

Έρχεται  όμως κάποια στιγμή που το αυτοκίνητο παρουσιάζει  κάποιο πρόβλημα .Η αντίδραση του μέσου Έλληνα οδηγού είναι κλασσική. Το πηγαίνει Συνεργείο , δεν ξέρει να περιγράψει ακριβώς  τι παρουσιάζει το αυτοκίνητό του και η περιπέτεια αρχίζει.Μπένουν  στην ζωή του λέξεις- κλειδιά, άγνωστες ,απίθανες που ούτε κάν τις είχε φανταστεί πως υπάρχουν στα λεξικά της Ελληνικής γλάσσας. Ακούει: σασμάν πλατώ ,δίσκος,δορυφόρος ,μίζα ,μασπιέδες κλπ.και όχι μόνο δεν ξέρει που υπάρχουν αυτά στο αυτοκίνητό του αλλά ούτε το τι ακριβώς  κάνουν.το  βιβλίο ετούτο γράφτηκε για να μάθει ο μέσος Έλληνας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου τι δουλεία κάνουν τα διάφορα εξαρτήματα του αυτοκινήτου ,που βρίσκονται και με ποιά  άλλα συνεργάζονται .   Διαβάζοντάς το προσεκτικά και με τον τρόπο που παρακάτω υποδεικνύουμαι ο οδηγός θα μάθει την  ορολογία των συνεργείων, θα μπορεί όχι μόνο να συνεννοείτε με τους μηχανικούς  αλλά και θα ξέρει τι ακριβώς κάνει το κάθε εξάρτημα ώστε να μπορεί να παρουσιάζεται σαν γνώστης και όχι σαν άσχετος . Τό πόσο σημαντικό είναι αυτό για το πορτοφόλι του καθενός είναι περιτό να αναπτυχθεί  παραπέρα.Όλοι το καταλαβαίνουν  και σχεδόν όλοι έχουν κακές εμπειρίες απο το αμάξι τους.   Λοιπόν ,για να διαβάσετε σωστά το βιβλίο μην αρχίσετε να το ξεφυλλίζετε άσκοπα.Αν οι λέξεις δορυφόρος ,πλανήτες ,πινιόν, τσιμούχα ,κλπ. δεν σας λένε τίποτα ,αρχίστε απο την εισαγωγή .Διαβάστε προσεκτικά την εισαγωγή και ακολουθείστε σχολαστικά τις οδηγίες της. Κλείνοντας τον πρόλογο θα θέλαμε να σας συστήσουμε και τα παρακάτω : Έχετε πάντα αυτό το Λεξικό μέσα στο αυτοκίητό σας .Μπορεί να σας χρειαστεί στο δρόμο,στο συνεργείο ,κλπ.

Μην πετάξετε ποτέ το βιλιαράκι του αυτοκινήτου που σας έδωσε αντιπροσωπεία αν αγοράσατε καινούριο αμάξι. Είναι πολύτιμο για σας ,ίσως όσο και το αμάξι σας .Σ' αυτό θα βρίσκετε τα στοιχεία που το λεξικό μας θα σας μάθει.    Μήν ακούτε ευκολόπιστα τι σας λένε οι διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι για τα εξαρτήματα  ή της βλάβες του αυτοκινήτου .Οι μισοί Έλληνες οδηγοί πιστεύουν ότι είναι μηχανικοί.Ανοίξτε τις σελίδες του λεξικού σας και βρείτε την άγνωστη λέξη.Εμπιστευθείτε το κείμενό του. Κρατάτε στα χέρια σας ένα βιβλίο που ενσωματώνει όχι μόνο πολυετή πείρα οδήγησης  και προβλημάτων με το αυτοκίνητο και τα συνεργεία ,αλλά και μοναδική πολύχρονη και πολύολευρη συγγραφική πείρα σε τεχνικά αντικείμενα. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Γρηγόριος Φούντας