NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες, / Ηγεμονία, στρατηγική, οργάνωση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ηγεμονία, στρατηγική, οργάνωση
Σωτήρης Παναγιώτης

Εκδόσεις
Τόπος

ISBN: 978-960-499-330-7
Σελίδες: 352
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 13.5 €

προσθήκη στο καλάθι

Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο γράφτηκαν υπό το βάρος μιας συγκεκριμένης συγκυρίας. Εκείνης που ορίστηκε από μια κοινωνική έκρηξη και μια πολιτική κρίση χωρίς προηγούμενο στη μνημονιακή Ελλάδα, από το «παράθυρο ευκαιρίας» για μια πολιτική ανατροπή και τελικά από μια βαθιά ήττα του λαϊκού παράγοντα. Γράφτηκαν, επίσης, εντός μιας απόπειρας αναμέτρησης με το έργο του Αντόνιο Γκράμσι.

Το κεντρικό νήμα που αναδείχτηκε ήταν ότι μια ενδεχό‘ενη ηγεμονία των υποτελών τάξεων απαιτεί μια νέα πρακτική της πολιτικής με στοιχεία τη συμμετοχή, τη μαζική διανοητικότητα, την επινοητικότητα και τον πειραματισμό.

Ως τέτοια, αυτή η πρακτική αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο μιας σύγχρονης στρατηγικής με ορίζοντα τον κομμουνισμό, απέναντι τόσο σε έναν φαντασιακό αριστερισμό που καταλήγει απλή επιμονή σε τελετουργίες όσο και σε έναν αριστερό κυβερνητισμό που αποδείχτηκε για άλλη μια φορά η βασιλική οδός για την ήττα.