NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες, / Αγαπημένοι και κεχαριτωμένοι

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Αγαπημένοι και κεχαριτωμένοι
Γαλάζη Πίτσα

Εκδόσεις
Αρμός

ISBN: 978-960-615-297-9
Σελίδες: 122
Σχήμα: 14 x 21 cm/ Βάρος 0.190 kg
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 9 €

προσθήκη στο καλάθι

 Μνήμες από την παλιά Κύπρο

1945-1960

Παρόλο που δεν έχω δεσμούς αίματος με την Πιτσιλιά έζησα εκεί τα πρώτα 11 χρόνια της ζωής μου, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου που ήταν κυβερνητικός γεωπόνος. Αγάπησα πολύ την Πιτσιλιά και ιδιαίτερα το Παλαιχώρι. Το βιβλίο αφορά πρόσωπα που επηρέασαν την ζωή μου με την παρουσία τους, αλλά είχαν μια γενικότερη σημασία για τον τόπο. Ήθελα να θυμίσω στους μεγάλους αυτά τα σημαντικά πρόσωπα και στους νεώτερους να γνωρίσω τα πρόσωπα αυτά που τίμησαν τον τόπο μας κι είναι όλα αγαπημένα και κεχαριτωμένα.

 

Η Πίτσα Γαλάζη γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Λεμεσό της Κύπρου. Από το 1963 που φοιτήτρια ακόμα εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή στην Αθήνα - έχει εκδώσει 12 ποιητικές συλλογές που έχουν επαινεθεί από την κριτική. Πολυβραβευμένη, τρείς φορές τιμήθηκε με το Κρατικό βραβείο Κύπρου 1969, 1983, 2017 και μία από την Ακαδημία Αθηνών 1999. Kαι με το βραβείο Magna Grecia της Ελληνόφωνης Ιταλίας 1987. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε πολλά λογοτεχνικά συνέδρια στην Ευρώπη. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Εβραϊκά και Σέρβικα κι έχουν κυκλοφορήσει ως βιβλία ή περιλαμβάνονται σε ανθολογίες. Υπάρχουν έτοιμα άλλα τέσσερα ποιητικά βιβλία που αναμένεται να κυκλοφορήσουν προσεχώς.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα