NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ιστορικό μυθιστόρημα / Κορίτσι

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κορίτσι
Edna O Brien

Εκδόσεις
Κλειδάριθμος

ISBN: 978-960-645-072-3
Σελίδες: 240
Σχήμα: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 14/10/2020

Τιμή | 11.97 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ένα βιβλίο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα από την κορυφαία Ιρλανδή συγγραφέα.

Μια ιστορία επιβίωσης και εξιλέωσης στην αδυσώπητη φύση της βορειοανατολικής Νιγηρίας.

Κάποτε ήμουν κορίτσι, αλλά όχι πια. Μυρίζω άσχημα. Το αίμα ξεράθηκε και πέτρωσε πάνω μου και πάνω στο κουρελιασμένο ρούχο μου. Τα σωθικά μου ένας βάλτος. Χύμηξα μέσα στο δάσος που είδα εκείνη την πρώτη, φριχτή νύχτα, όταν άρπαξαν εμένα και τις φίλες μου από το σχολείο.

Έτσι ξεκινά η συγκλονιστική αφήγηση ενός κοριτσιού που απήχθη από την Μπόκο Χαράμ. Η Μαριάμ γίνεται μάρτυρας και θύμα της βαρβαρότητας μιας ανδρικής κοινότητας που υπακούει σ' έναν απάνθρωπο κώδικα βίας. Κι ενώ ο κόσμος γύρω της δείχνει βουτηγμένος στην παράνοια, της δίνεται η ευκαιρία να αποδράσει-μόνο και μόνο για να έρθει αντιμέτωπη με το στίγ‘α του θύματος που επιστρέφει με το παιδί τού εχθρού.

Υποψήφιο για το βραβείο Women's Prize for Literature

Είπαν για το βιβλίο:

«Ένα γενναίο βιβλίο για μια γενναία ψυχή»
-JM Coetzee, τιμημένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας

«Υπνωτιστικό, λυρικό, παλλόμενο από σκοτεινή ενέργεια...Ένα μυθιστόρημα που αποτελεί αριστοτεχνική μελέτη του ανθρώπινου κακού, από μια συγγραφέα που εξακολουθεί να βελτιώνεται, ακόμα και στα 88 της χρόνια. Θα σας συνταράξει με τη συγκινητική, άγρια ομορφιά του.»
-The Times

«Σε όλη τη μακρά καριέρα της, η Edna O'Brien έχει αποδείξει ότι είναι μια ιδιαιτέρως θαρραλέα συγγραφέας, ταγμένη να γράφει την αλήθεια, αφοσιωμένη στις αναμνήσεις της, τη φαντασία της και την πίστη της στη δύναμη και την ομορφιά της γλώσσας... Το ταλέντο της ως συγγραφέως και η ικανότητά της να διαβάζει το μυαλό των χαρακτήρων της και να κατασκευάζει δεξιοτεχνικές προτάσεις κάνουν το νέο της μυθιστόρημα πραγ‘ατικά επώδυνο για τον αναγνώστη -κι αυτό αποτελεί αληθινή τιμή για την O'Brien.»
-The New York Times

«Ένα αριστούργημα, μια σπαραξικάρδια ιστορία απώλειας και λύτρωσης από τη μοναδική πένα της O'Brien-μια πένα που είναι ταυτόχρονα άγρια και τρυφερή, συνειδητοποιημένη και οραματίστρια.»
-The Irish Times 

Η  Έντνα Ο' Μπράιαν γεννήθηκε το 1930 στην Ιρλανδία και θεωρείται μια από τις σπουδαιότερες χρονικογράφους του 20ού αιώνα για τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Έχει γράψει περισσότερα από είκοσι έργα μυθοπλασίας και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το Irish PEN Lifetime Achievement Award, το American National Arts Gold Medal και το Frank O'Connor Prize, ενώ το 2019 της απονεμήθηκε το David Cohen Lifetime Achievement Award για το σύνολο του έργου της. Σήμερα ζει στο Λονδίνο.