NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Ψυχολογία / Αστραπές χωρίς βροντή

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Αστραπές χωρίς βροντή
Βασίλης Ι. Μπενόπουλος

Εκδόσεις
Αρμός

ISBN: 978-960-615-314-3
Σελίδες: 182
Σχήμα: 14 x 21 cm/ Βάρος 0.273 kg
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 10.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 Προσπαθώ, τώρα, να εντοπίσω τη γενιά. Να την περιγράψω, να την καταλάβω και να την εξηγήσω. Δεν υπάρχει γενιά, υπάρχουν μεμονωμένες φιγούρες που αλληλεπιδρούν λιγότερο ή περισσότερο και υπάρχουν πρόσωπα που κρύβονται ή δημιουργούν.
Υπάρχουν κύκλοι, κάποιοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ και δεν γνωρίζουν ή δεν αντιλαμβάνονται καθόλου την ύπαρξη των άλλων κύκλων, και υπάρχουν κύκλοι που τέμνονται ίσως για μια στιγμή, και αφήνουν το αποτύπωμά τους ο ένας στον άλλο, ή ανακατεύονται, ή συνεχίζουν στις δικές τους ξεχωριστές κατευθύνσεις.

Ο Βασίλης Ι. Μπενόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Το βιβλίο του σε μια στιγμή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αρμός.
Σε μια στιγμή: Προσπαθώ -εδώ και μήνες- και ίσως πάρει χρόνια, να παρατηρήσω την αναπνοή χωρίς να την επηρεάσω. Είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα, και το πιο απλό. Μόλις προσπαθήσεις να παρατηρήσεις το ρυθμό της αναπνοής σου, αρχίζεις να την ελέγχεις. Αυξομειώνεις ταχύτητα, σταματάς, ξαναρχίζεις. Στόχος να μπορείς να δοθείς ελεύθερα στην παρατήρηση, με όλο το εύρος των αισθήσεών σου. Υπομονή-. Η παρατήρηση έχει μια γλυκιά σοφία. Δεν προσφέρει καμία κρίση, δεν κατηγορεί, δεν μπερδεύει το φαινόμενο-αυτό που παρατηρεί- με καμία ηθική διάσταση ή προβληματισμό, δεν καλύπτει το φαινόμενο με το πέπλο του παρατηρητή. Παρατηρεί αυτό που είναι, που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που είναι.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα