NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ο Φάκελος στο αρχείο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Φάκελος στο αρχείο
Παπαματθαίου Ρένια

Εκδόσεις
Ωκεανός

ISBN: 978-960-643-006-0
Σελίδες: 576
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 10/2020

Τιμή | 13.95 €

προσθήκη στο καλάθι

  Μια νέα γυναίκα  απελπισμένη από τον άδικο χαμό της δεκαεφτάχρονης κόρης της, παίρνει στα χέρια της την έρευνα για τον εντοπισμό των  υπαιτίων  του θανάτου της, όταν ο νόμος αρχειοθετεί την υπόθεση. Η αποτυχία της δικαιοσύνης να βρει τους ενόχους έχει σαν αποτέλεσμα την συναισθηματική συντριβή της, αλλά την ίδια στιγμή η νωπή μνήμη του παιδιού της της δίνει δύναμη και κουράγιο, την ατσαλώνει  να  συνεχίσει με πείσμα την έρευνα η ίδια. Τα εμπόδια που συναντά φαντάζουν ανυπέρβλητα, δοκιμάζεται σκληρά και βρίσκεται σε κίνδυνο κι η ίδια. Κινδυνεύει ακόμη  και  να βρεθεί στη φυλακή. Θα καταφέρει να πάρει την ηθική έστω ικανοποίηση που επιζητεί, ή θα αφανιστεί μέσα στα σκληρά και επικίνδυνα κυκλώματα, στα οποία τολμά να εισχωρήσει; 

Οι ήρωες του βιβλίου είναι καθημερινοί, αλλά όχι συνηθισμένοι άνθρωποι . Κινούνται μέσα σε έναν κόσμο που κρύβει ίντριγκες, μυστικά, μίση, στυγερά εγκλήματα  και βάναυσες τιμωρίες.
 
Η Ρένια Παπαματθαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε φιλολογία στο κλασικό τμήμα της Γαλλικής Ακαδημίας Πειραιά και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Παρακολούθησε Ιστορία Τέχνης στο American college of Greece. Διακρίθηκαν έργα της· μονόλογοι και μονόπρακτα στα σεμινάρια θεατρικής γραφής με καθηγητή τον αείμνηστο Ερρίκο Μπελιέ. Οι συγγραφικές της ανησυχίες οι οποίες την συνόδευαν από τα νεανικά της χρόνια, ωρίμασαν, δημιουργώντας την τελευταία δεκαετία, μια μεγάλη ανέκδοτη συλλογή μυθιστορημάτων και διηγημάτων. To Κονσέρτο για δύο ζωές είναι το πρώτο μυθιστόρημα που εκδίδεται. Πηγή έμπνευσής της, για το συγκεκριμένο, απετέλεσε μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες και αντικείμενα της εποχής του Μεσοπολέμου, που κληρονόμησε από τους γονείς της.