NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Κώδικες / Κτηματολογικό Δίκαιο / Χρησικτησία στο Κτηματολογικό Δίκαιο, 2020

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Χρησικτησία στο Κτηματολογικό Δίκαιο, 2020
Σωσάννα Γ. Λισγάρα

Εκδόσεις
Σάκκουλα

ISBN: 978-960-648-210-6
Σελίδες: ΧΧΙ + 187
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 20 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η παρούσα μελέτη ασχολείται συστηματικά και συνδυαστικά με τη χρησικτησία στο Κτηματολογικό Δίκαιο. Σε αυτό το πλαίσιο, εντοπίζονται και επιλύονται θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα που δημιουργεί σε επίπεδο τακτικής και έκτακτης χρησικτησίας η μετάβαση στο σύστημα Κτηματολογίου, από την Κτηματογράφηση, τις πρώτες εγγραφές και την οριστικοποίησή τους, μέχρι και το στάδιο των μεταγενέστερων εγγραφών. Ειδικότερα, στο πρώτο Κεφάλαιο, επιχειρείται η εξέταση των αρχών του Κτηματολογικού Δικαίου υπό το πρίσμα της χρησικτησίας.

Στο δεύτερο Κεφάλαιο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε προβλήματα συναφή με τις προϋποθέσεις της τακτικής και έκτακτης χρησικτησίας τα οποία ανακύπτουν κατά την υποβολή της δήλωσης εγγραπτέου δικαιώματος με αιτία κτήσης τη χρησικτησία. Αντικείμενο έρευνας του τρίτου Κεφαλαίου αποτελεί η λειτουργία της χρησικτησίας στο στάδιο λειτουργούντος Κτηματολογίου πριν από την οριστικοποίηση.

Το τέταρτο Κεφάλαιο αφιερώνεται στη λειτουργία της χρησικτησίας μετά από την οριστικοποίηση των πρώτων εγγραφών, όπου, ιδίως, συζητούνται ζητήματα συναφή με τη χρησικτησίακατά το εν λόγω στάδιο και εξετάζονται οι έννομες συνέπειες της οριστικοποίησης σε συνάρτηση με τη χρησικτησία. Το πέμπτο Κεφάλαιο αφιερώνεται στην ανάδειξη ειδικών ζητημάτων χρησικτησίας στο πεδίο μεταγενέστερων εγγραφών.

Τέλος, στο τελευταίο έκτο Κεφάλαιο ειδική θέση καταλαμβάνει η παράθεση ειδικών θεμάτων που σχετίζονται με την οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία και τη χρησικτησία στο Κτηματολογικό Δίκαιο.