NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες, / Από την αναστροφή πάνω από τον Ατλαντικό προς τον πολυπολικό κόσμο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Από την αναστροφή πάνω από τον Ατλαντικό προς τον πολυπολικό κόσμο
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Τόπος

ISBN: 978-960-499-344-4
Σελίδες: 192
Σχήμα: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 04/11/2020

Τιμή | 10.8 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ήταν 24 Μαρτίου 1999. Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Γεβγκένι Πριμακόφ πήγαινε στην Ουάσιγκτον για επίσημη επίσκεψη. Λίγες μέρες πριν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Αλ Γκορ τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Πριμακόφ πληροφορείται την έναρξη των αμερικανικών βομβαρδισμών και παίρνει την απόφαση να γυρίσει στη Μόσχα.


Το γεγονός αυτό δεν ήταν μόνο η απαρχή της νέας εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας, ήταν και η αρχή της μετάβασης από τον μονοπολικό σε έναν πολυπολικό κόσμο τον οποίο ο Πριμακόφ προέβλεψε από την δεκαετία του '90.

Την ταραχώδη μετάβαση προς τον πολυκεντρικό, πολυπολικό κόσμο τη ζούμε όλο και πιο έντονα. Για να κατανοήσει κανείς όλες τις πλευρές  της χρειάζονται εμπεριστατωμένες έρευνες και μελέτες. Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν,  με τα κείμενά τους στο παρόν βιβλίο, διακεκριμένοι Ρώσοι και Έλληνες καθηγητές και ειδικοί.

Οι συγγραφείς του τόμου: Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Βλαντιμίρ Γκουτόροφ - Αλεξάντερ Σιρινιάντς, Κωνσταντίνος Γρίβας, Κώστας  Ήσυχος, Θεόδωρος Ιγνατιάδης,  Γιούρι Κβασνίν, Γιούρι Κομπαλάντζε,  Αντρέι Κορτούνοφ, Βερονίκα Κρασενίννικοβα, ∆η΅ήτρης Κωνσταντακόπουλος, Ιωάννης Μάζης, Κώστας Μελακοπίδης,  Αλεξάντρ Μπορίσοφ, Θέμης Τζίμας, Πάβελ Τσιγκανκόφ.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα