NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Οικονομικά / Χρηματοοικονομική / Χρηματοοικονομικά της αειφόρου ανάπτυξης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Χρηματοοικονομικά της αειφόρου ανάπτυξης
Αναστάσιος Σεπετής

Εκδόσεις
Παπαζήση

ISBN: 978-960-02-3612-5
Σελίδες: 518
Σχήμα: 17 x 24 cm/Βάρος: 890gr
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 29.57 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η ανά χείρας έκδοση επιδιώκει να αναδείξει το ρόλο και τα πλεονεκτήματα της συμβολής των 'Χρηματοοικονομικών της Αειφόρου Ανάπτυξης' στην αντιμετώπιση βασικών προκλήσεων οικονομικής ανάπτυξης, περιβαλλοντικής διαχείρισης, εταιρικής διακυβέρνησης και κοινωνικής συνοχής, που συζητούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 στο επίπεδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων Διεθνών Οργανισμών. Η σχετική ανάλυση προσεγγίζει με θεωρητικά και επιχειρη­σιακά κριτήρια κρίσιμα πεδία για την κατανόηση του πεδίου των 'Χρηματοοικονομικών της Αειφόρου Ανάπτυξης', όπως η 'Αειφόρος Αγορά Κεφαλαίου', η 'Αειφόρος Πληροφορία' και το Αειφόρο Επιτόκιο'.
Παράλληλα, εξετάζεται η (συχνά υποτιμημένη) σχέση μεταξύ των Πολιτικών για την Αειφορία και των Κοινωνικών Πολιτικών στο πλαίσιο της νέας δυναμικής ατζέντας για το Ενεργητικό Κοινωνικό Κράτος, που δεν περιορίζεται πλέον στην μονοδιάστατη χορήγηση επιδοματικών παροχών αλλά δημιουργεί ευκαιρίες προόδου και εξέλιξης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Στο πλαίσιο αυτό, η έκδοση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και σχεδιαστές των πολιτικών της Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Προστασίας, καθώς και τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν με αντικειμενικό τρόπο ένα κοινωνικά προσανατολισμένο υπόδειγμα των 'Χρηματοοικονομικών της Αειφόρου Ανάπτυξης'.
Ο Αναστάσιος Σεπετής (Αθήνα, 1974) είναι οι­κονομολόγος, Διδάκτωρ στο γνωστικό πεδίο της Πολιτικής για την Αειφορία. Είναι μέλος του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης και διδάσκει στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής) του Πανεπιστημίου Δυ­τικής Αττικής.
Διδάσκει στα πεδία των Χρηματοοικονομι­κών, της Αειφόρου Ανάπτυξης, των Περιβαλλο­ντικών Πολιτικών, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευ­θύνης, της Κοινωνικής Προστασίας, της Κοινω­νικής Διοίκησης και Οικονομίας, της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και της Κυκλικής Οικονομί­ας, δραστηριοποιείται και ως σύμβουλος σε θέματα Αειφόρου Ανάπτυξης και διαχείρισης υπηρεσιών υγείας και είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την Αξιολόγηση Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Κινδύνου (UNEP FI- ESRA). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αειφόρο διαχείριση και χρη­ματοδότηση των κεφαλαιαγορών, των συντα­ξιοδοτικών ταμείων, των πολιτικών υγείας, κοι­νωνικής προστασίας, εκπαίδευσης και απασχό­λησης. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες, βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.