NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Σύγχρονα θέματα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, 2020

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Σύγχρονα θέματα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, 2020
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Σάκκουλα Α.Ε.

ISBN: 978-960-648-221-2
Σελίδες: XIV + 362
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 30 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το βιβλίο «Σύγχρονα Θέματα του Δικαίου Απαγόρευσης των Διακρίσεων και η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία» είναι ένα συλλογικό έργο που εμπεριέχει τις εισηγήσεις ενός διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2018 στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του έργου είναι να προσεγγίσει σύγχρονες θεματικές του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και να φωτίσει θεμελιώδεις έννοιες του δικαίου μη διάκρισης, να παρουσιάσει πρόσφατες νομολογιακές εξελίξεις του κλάδου, καθώς και να προσεγγίσει ορισμένες ειδικότερες θεματικές του που έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τη νομολογία και τη θεωρία.

Παράλληλα, παρουσιάζεται στον αναγνώστη ένα πολύ σημαντικό διεθνές κείμενο στον τομέα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων. Πρόκειται για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία της 13ης Δεκεμβρίου του 2006 που έχει κυρωθεί όχι μόνον από τη χώρα μας καθώς και από ένα μεγάλο αριθμό εθνικών κρατών, αλλά και από την ίδια την ΕΕ.

Η καινοτομία της εν λόγω Σύμβασης έγκειται στο γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία από τη σκοπιά της σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας, ούτε προβλέπει μέτρα για την αποκατάστασή τους.

Προσεγγίζει, αντίθετα, το ζήτημα των ατόμων με αναπηρία με όρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων. H επιλογή των ανωτέρω θεματικών και η εμπεριστατωμένη κριτική επεξεργασία τους από πλευράς των συγγραφέων δίνουν τη δυνατότητα για περαιτέρω προβληματισμό.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα