NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ο κόσμος στα μέτρα του

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο κόσμος στα μέτρα του
Χ.Α. Χωμενίδης

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-164-415-8
Σελίδες: 416
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 04/12/2020

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 «Όσο για κείνη την ιστορία υπάρχουν πολλές εκδοχές. Η καλύτερη όμως είναι πάντα αυτή που κλαις». Τάσος Λειβαδίτης

Το 1982, ο τριαντάρης Μάρκος Σιμώτας τοποθετείται από τον Ανδρέα Παπανδρέου Κυβερνήτης στον Αγιο, την πρώτη και μόνη υπερπόντια κτήση μας. Ο Σιμώτας πηγαίνει στην αποικία με μοναδική του φιλοδοξία να περάσει τρία ξένοιαστα χρόνια. Τελικά όμως θα ταυτίσει τη μοίρα του με εκείνη του νησιού. Τριάντα χρόνια αργότερα, ο γιος του ιχνηλατεί την πορεία του, προσπαθώντας να μπει στη θέση του και να διαλευκάνει το μυστήριο ενός χαμένου παιδιού.

Είναι τα χρόνια της παντοδυναμίας του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ελλάδα και το ατλαντικό νησάκι, που αποτελεί ελληνική κτήση από τα μέσα του 19ου αιώνα (δωρεά του Λίνκολν προς τους Έλληνες σε ένδειξη αναγνώρισης της συμμετοχής των Μανιατών του Γυθείου στον αμερικανικό Εμφύλιο), προσπαθεί να συντονιστεί από μακριά με όσα συμβαίνουν στην πατρίδα.

Η ιστορία του Μάρκου Σιμώτα (κάτι ανάμεσα σε μποέμ ρομαντικό τυχοδιώκτη, κυνικό στέλεχος της δημόσιας διοίκησης και πανηγυρικά αδέξιο οικογενειάρχη) θα αποδειχθεί σωστός τραγέλαφος τόσο για τον ίδιο όσο και για το νησί...

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πατάκη

Άλλα βιβλία του συγγραφέα