NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Επιστήμη και τεχνολογία / Το κυβερνο-όπλο και η διεθνής τάξη

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το κυβερνο-όπλο και η διεθνής τάξη
Lucas Kello

Εκδόσεις
Παπαζήση

ISBN: 978-960-02-3613-2
Σελίδες: 488
Σχήμα: 14 x 21 cm/Βάρος: 602gr
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 19.08 €

προσθήκη στο καλάθι

 H κυβερνοεπανάσταση είναι το χαρακτηριστικό της εποχής μας. Η γοργή επέκταση του κυβερνοχώρου στην κοινωνία φέρνει πολλές υποσχέσεις αλλά και κινδύνους. Προωθεί νέους τρόπους πολιτικής συνεργασίας αλλά και διαταράσσει τις διακρατικές σχέσεις, ενώ ενδυναμώνει και τους υπονο­μευτικούς δρώντες που έχουν τη δυναμική πλέον να δημιουργήσουν διπλωματικές και στρατιωτικές κρίσεις. Παρά τη μεγάλη εμπειρία από διάφορα κυβερνο­περιστατικά, ο εννοιολογικός μηχανισμός για  την ανάλυση, την κατανόηση και την αντιμετώπιση των επιδράσεών τους στη διεθνή τάξη, παραμένει ακόμα σε πρωτόγονο επίπεδο. Στο βιβλίο αυτό ο Lucas Kello προσαρμόζει και εφαρμόζει την θεωρία των διεθνών σχέσεων για να δημιουργήσει νέους τρόπους σκέψης σχετικά με την κυβερνοστρατηγική. Αντλεί πληροφορίες από ένα μεγάλο εύρος περιπτωσιολογικών μελετών - κυβερνοόπλο Stuxnet εναντίον Ιράν, κυβερνοεπιθέσεις εναντίον Sony Pictures, κυβερνοεπέμβαση στις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 - προκειμένου να κατανοήσει τη σύγχρονη τεχνολογική επανά­σταση. Συνθέτοντας στοιχεία από κυβερνητικά έγγραφα, από εκθέσεις εμπει­ρογνωμόνων για σημαντικά περιστατικά και από συνεντεύξεις με άτομα που κατέχουν θέσεις σε ανώτερα κλιμάκια λήψης αποφάσεων, θέτει νέα θεωρητικά ορόσημα για να συνδράμει τους ειδικούς της ασφάλειας να αναθεωρήσουν τη στρατηγική και τις πολιτικές τους απέναντι στις πρωτόγνωρες προκλήσεις της εποχής μας.
Ο Lucas Kello είναι Αναπληρωτής Καθηγη­τής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υπηρετεί ως διευθυντής στο «Κέντρο για την Τεχνολογία και τις Παγκό­σμιες Υποθέσεις» [Center for Technology and Global Affairs] του ίδιου Πανεπιστημίου.

Ο επιστημονικός επιμελητής
Ο Αθανάσιος Η. Μποζίνης είναι Επίκου­ρος Καθηγητής «Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών-Βιοασφάλειας» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διετέλεσε Visiting Research Fellow στο «Κέντρο για την Τεχνολογία και τις Παγκό­σμιες Υποθέσεις» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για θέματα «Κυβερνο­πολιτικής» και είναι εν ενεργεία Associate Fellow στη «Σχολή Προ­ηγμένων Διεθνών Σπουδών» (SAIS Europe) του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (USA), για θέματα «Νέων Τεχνολογιών και Υβριδικών Απειλών».