NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία IIΙ / Λύκος ανάμεσα σε Λύκους (Α+Β)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Λύκος ανάμεσα σε Λύκους (Α+Β)
Hans Fallada

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2179-7
Κωδικός: 978-960-01-2180-3
Μετάφραση: Ιωάννα Αβραμίδου
Σελίδες: 1501
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2020

Τιμή | 43.2 €

προσθήκη στο καλάθι
Λύκος ανάμεσα σε Λύκους (Α+Β) Λύκος ανάμεσα σε Λύκους (Α+Β)

 Το αριστούργημα του Χανς Φάλαντα, το αγαπημένο βιβλίο του ίδιου του συγγραφέα, όπως μαρτυρεί ο γιος του. Ένα πανόραμα της Γερμανίας λίγο πριν από την άνοδο του Χίτλερ μέσα από την ιστορία ενός νεαρού χαρτοπαίχτη. 

Γερμανία 1923: Ο πληθωρισμός καλπάζει και οδηγεί τα μεσαία στρώματα στην πείνα και την εξαθλίωση. Το Βερολίνο θυμίζει ανατολίτικο παζάρι και οίκο ανοχής. Η δύναμη και η επιθετικότητα της ακροδεξιάς μεγαλώνει.

Ο νεαρός Βόλφγκανγκ Πάγκελ, αξιωματικός στον Α΄ Παγκόσμιο, άνεργος πλέον, πρώην ευκατάστατος αστός που η μητέρα του τον έχει αποκηρύξει εξαιτίας του εθισμού του στον τζόγο, προσπαθεί να επιβιώσει, σαν λύκος ανάμεσα σε λύκους, ρισκάροντας τα πάντα στο καζίνο και στη ζωή.

Πώς ξεκίνησε η σταδιακή διάβρωση μιας ολόκληρης χώρας από τη ναζιστική ιδεολογία; Πώς κατέρρευσαν η κοινωνία, ο πολιτισμός και η οικονομία της Γερμανίας έπειτα απ? την ήττα της στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και την ταπεινωτική συνθήκη των Βερσαλλιών;

Ο συγγραφέας που βίωσε εντονότερα από όλους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζωντανεύει τη Γερμανία λίγο πριν από την άνοδο του Χίτλερ μέσα από την ιστορία του Βόλφγκανγκ, μιας φτωχής πρώην πόρνης που του συμπαραστέκεται και παλιών συμπολεμιστών του.     

Το μυθιστόρημα γράφτηκε το 1937 και παραλίγο να μείνει ανέκδοτο μια που ο Φάλαντα βρισκόταν στο στόχαστρο των Ναζί, επειδή το best seller του Και τώρα ανθρωπάκο (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg) ετοιμαζόταν να γυριστεί ταινία στο Χόλυγουντ με Εβραίο παραγωγό. Ο εκδότης, Ε. Ρόβολτ όμως δήλωσε: «Αν αυτό το βιβλίο μας καταστρέψει, τουλάχιστον θα έχουμε καταστραφεί για κάτι που αξίζει». Έτσι κυκλοφόρησε το 1937 και παραμένει μέχρι σήμερα «ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία για τη Γερμανία του Μεσοπολέμου» (The Guardian), αποκαλυπτικό για το έδαφος στο οποίο άνθισαν οι ναζιστικές ιδέες.  

Άλλα βιβλία του συγγραφέα