NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Εκπαίδευση / Εκπαίδευση 4.0

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εκπαίδευση 4.0
Πριμικίρη Αθηνά

Εκδόσεις
Παπαδόπουλος

ISBN: 978-960-484-644-3
Σελίδες: 496
Σχήμα: 16x23cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 18/01/2021

Τιμή | 22.48 €

προσθήκη στο καλάθι

 Μόρφωση, παιδεία, εκπαίδευση, εκπαιδευτικό σύστημα, σχολείο: έννοιες, διαδικασίες, θεσμοί και δομές που αλληλεξαρτώνται και διαμορφώνουν το πιο κρίσιμο στοιχείο προόδου σε κάθε κοινωνία και οικονομία. Η επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας, της 4ης δηλαδή Βιομηχανικής Επανάστασης, ανέδειξε δύο κυρίαρχα ζητήματα: τις δεξιότητες που θα πρέπει να διαθέτουν οι νέοι, καθώς και τη σημασία της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας. Η τεχνολογική εξειδίκευση δεν αρκεί από μόνη της για να αποτελέσει πηγή καινοτομίας. Πρέπει να συνδυάζεται με επιχειρηματικές ικανότητες, οργανωτική τεχνογνωσία και σχεδιασμό. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε η εκπαίδευση να συμβαδίζει με τις εξελίξεις;

Συνδυάζοντας στοιχεία από τα οικονομικά, την ψυχολογία και την κοινωνιολογία, και επαναφέροντας τη συζήτηση στην ουσία των πραγμάτων, η εκπαιδευτικός Αθηνά Πριμικίρη αναδεικνύει την ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων της γνώσης, της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας των πολιτών. Καθώς η τεχνολογική πρόοδος σε όλους τους τομείς συνεχίζεται, το εκπαιδευτικό σύστημα θα συνεχίσει να έχει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη των απαιτούμενων δεξιοτήτων, ανεξαρτήτως της μορφής της αγοράς εργασίας ή του οικονομικού κλίματος.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ανάλυση της σημασίας της επένδυσης στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για όλους μας, αλλά κυρίως ένα πολύτιμο βοήθημα για όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη των πολιτικών ανάπτυξης δεξιοτήτων και καινοτομίας.

Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος