NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Εκπαίδευση / Εκπαίδευση -Παιδαγωγική / Επικοινωνία και προφορικότητα στην εκπαίδευση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Επικοινωνία και προφορικότητα στην εκπαίδευση
Ελένη Μουσένα

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2191-9
Σελίδες: 229
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 01/2021

Τιμή | 9 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η διδασκαλία είναι μια πρωτίστως επικοινωνιακή πράξη. Η οικειοποίηση νοημάτων και ιδεών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία προϋποθέτει κατάλληλη διαλογική επεξεργασία και συνεργατική μάθηση. Η διαμεσολάβησή τους από τον δάσκαλο επηρεάζει τον τρόπο εμπλοκής των μαθητών και τα μαθησιακά αποτελέσματα. Η ανάλυση της συνομιλίας στο σχολικό πλαίσιο αποσκοπεί στην ανάδειξη των ειδών της που είναι περισσότερο αποτελεσματικές ως προς την ενίσχυση των κινήτρων, την κατανόηση και την ευχαρίστηση. Η διδακτική επικοινωνία θεωρείται μια συναρπαστική περιπέτεια.

Στο παρόν βιβλίο, εκτός από τη θεωρητική ανάλυση των πτυχών της παιδαγωγικής και διδακτικής επικοινωνίας, περιλαμβάνονται αναλυτικά προγράμματα για την προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, ένα διδακτικό σενάριο με βιωματικές επικοινωνιακές δραστηριότητες, καθώς και ανάλυση συζητήσεων που διερευνήθηκαν σε τάξεις προσχολικής εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία των επικοινωνιακών ικανοτήτων των εκπαιδευτικών για τη μάθηση και την κατανόηση του κόσμου από τα παιδιά, το βιβλίο προωθεί την επικοινωνιακή θεωρία της μάθησης προς την ανάδειξη ποιοτικών διαλογικών περιστάσεων μάθησης.