NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Το βότσαλο ταξιδεύει

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το βότσαλο ταξιδεύει
Μαρία Ιωαννίδου

Εκδόσεις
Καστανιώτη

ISBN: 978-960-03-6747-8
Σελίδες: 96
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 28/09/2020

Τιμή | 7.2 €

προσθήκη στο καλάθι

 Ο Όξυ είναι ένα βότσαλο που έχει περάσει πολλούς από τους αιώνες της ζωής του στον ασφαλή αλλά άγονο κόρφο της μαμάς του-του μεγάλου και απόκρημνου βουνού­? ακούγοντάς τη να του μιλά για το πόσο επικίνδυνος είναι ο κόσμος για τα μικρά βότσαλα. Μέχρι που μια κουτσουλιά γίνεται αφορμή να γνωρίσει ο Όξυ τον Ναΐρ, τον καταρράκτη. Ο Ναΐρ βλέπει τον κόσμο αλλιώς -και αυτό το «αλλιώς» αρέσει στον Όξυ. Κάπως έτσι θα αρχίσει ένα μακρύ ταξίδι, που σύντομα γίνεται μια αναζήτηση της δικής του οπτικής για τον κόσμο και του επιφυλάσσει πολλές περιπέτειες, μέχρι ο Όξυ να μπορέσει να δει τα δικά του χρώματα κι έτσι να γίνει ικανός να αναγνωρίζει την ομορφιά σε κάθε γωνιά του κόσμου και να μετέχει ανεμπόδιστα στη ζωή με όλες τις χαρές και όλους τους πόνους της.

Το ταξίδι του Όξυ είναι μια αλληγορία για το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι της συγγραφέως από τον εγκλωβισμό και την ανασφάλεια προς τον έρωτα για τη ζωή. Ένα ταξίδι-πρόσκληση σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να ζήσει τη ζωή του όπως πραγματικά θέλει και να γνωρίσει την άφθαρτη ομορφιά.

Ονομάζομαι Μαρία Ιωαννίδου. Γεννήθηκα λίγο πριν εκπνεύσει το 1985. Η γέννησή μου ήταν για τους γονείς μου η πραγματοποίηση και ταυτόχρονα η διάψευση μιας ευχής. Ήθελαν πολύ ένα παιδί, αλλά όχι ακριβώς όπως ήρθε, αφού κάτι πήγε στραβά κατά την ώρα της γέννας και μου προκάλεσε μόνιμη κινητική αναπηρία. Η αναπηρία αυτή έγινε η αφορμή να αναζητώ από μικρή άλλες δυνατότητες ύπαρξης για μένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Από νήπιο πειραματιζόμουν με αυτές τις δυνατότητες πλάθοντας ιστορίες για το «αλλιώς». Όταν έμαθα να γράφω, άρχισα να τις αποτυπώνω στο χαρτί. Αργότερα σπούδασα Ψυχολογία και ταξίδεψα στην Αγγλία για να ειδικευτώ στην Ψυχολογία Υγείας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στην Ψυχοθεραπεία, εμπλουτίζοντας τη δυνατότητα του «αλλιώς» με την επιστημονική γνώση. Σήμερα εργάζομαι ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια στο Χαλάνδρι και στο Ναύπλιο και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τον χορό και το θέατρο.