NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Εκπαίδευση / Μεθοδολογία διδασκαλίας της Ρωσικής ως ξένης γλώσσας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μεθοδολογία διδασκαλίας της Ρωσικής ως ξένης γλώσσας
Aλλα Α. Ακίσινα, Οξάνα Ν. Καλιτά

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2197-1
Σελίδες: 243
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 04/2021

Τιμή | 15 €

προσθήκη στο καλάθι

 Στο παρόν βιβλίο εξετάζονται τα θεωρητικά θεμέλια της Μεθοδολογίας της διδασκαλίας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας. Περιγράφονται οι βασικές έννοιες, οι τεχνικές και οι μέθοδοι που είναι απαραίτητες για την επιτυχή διδασκαλία, καθώς επίσης και οι απολύτως αναγκαίοι  μεθοδολογικοί όροι.

Ταυτόχρονα, προσφέρονται στον καθηγητή σύγχρονες τεχνικές διδασκαλίας με τη χρήση διαφόρων μεθόδων και διαδραστικών προσεγγίσεων, ικανών να διασφαλίσουν την επικοινωνία των εκπαιδευόμενων με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας αυτής. 

Επιπλέον, ο σκοπός του βιβλίου είναι να συμβάλει στην κατανόηση του ρόλου του εκπαιδευτικού στη μαθησιακή διαδικασία, καθώς επίσης να του διδάξει, αφενός, πώς να αφουγκράζεται τις προσδοκίες των εκπαιδευόμενων και, αφετέρου, πώς να ενδυναμώνει τον ρόλο του στη διαδικασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας. 

Οι συγγραφείς βασίζονται, κυρίως, στην προσωπική τους εμπειρία από τη διδασκαλία αυτού του αντικειμένου στη Ρωσία, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, όπως και σε μια σειρά διαλέξεων με θέμα «Μεθοδολογία διδασκαλίας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας» που έχουν πραγματοποιήσει σε ελληνικά πανεπιστήμια. 

Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες φιλολογικών ειδικοτήτων, αρχάριους διδάσκοντες, καθώς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να διδάξουν τη ρωσική ως ξένη γλώσσα.