NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Πορτρέτα οργανικών ενώσεων

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πορτρέτα οργανικών ενώσεων
Αναστάσιος Βάρβογλης

Εκδόσεις
Π.Ε.Κ.

ISBN: 978-960-524-607-5
Σελίδες: 376
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 04/2021

Τιμή | 14.4 €

προσθήκη στο καλάθι

 Πέρα από τον πολύχρω‘ο, οσμηρό, ποικιλόσχημο κόσμο που μας περιβάλλει, υπάρχει ένας άλλος κόσμος, ο μοριακός· άγνωστος στους περισσότερους - σε κάποιον βαθμό, μάλιστα, ακόμη και στους ίδιους τους χημικούς επιστήμονες. Μικρά μόρια με αξιοθαύμαστες λειτουργίες, μεγάλα μόρια με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, παράδοξοι συνδυασμοί ατόμων, όλα αυτά συνιστούν τον αφανή κόσμο σε μοριακό επίπεδο: είναι η μία πλευρά των φυσικών, οργανικών ενώ­σεων που συγκροτούν τον έμβιο κόσμο. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται τα πολύ περισσότερα σε αριθμό συνθετικά μόρια: άλλα μιμούμενα τα φυσικά μόρια κι άλλα πρωτότυπα, άλλα απότοκα λεπτού σχεδιασμού κι άλλα τυχαία προϊόντα αναπάντεχων αντιδράσεων, με επιθυμητές ιδιότητες που τα καθιστούν χρήσιμα σε διάφορες εφαρμογές. Μια γεύση αυτού του θαυμαστού μικρόκοσμου φιλοδοξεί να μεταδώσει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας.

Τα Πορτρέτα οργανικών ενώσεων επικεντρώνονται σε 1.000 περίπου ενώσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς χημικής δομής, αλλά και όσον αφορά την ονομασία τους. Σκοπός του βιβλίου είναι να παρουσιάσει, με συνοπτικό και εύληπτο τρόπο, επιλεγμένες ενώσεις, δίνοντας έμφαση σε ενώσεις που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ή σε νέες ιδιότητες και εφαρμογές ενώσεων οι οποίες είναι γνωστές εδώ και καιρό. Για πρακτικούς λόγους, παραλείπονται οι περισσότερες οργανικές ενώσεις που απαντούν σε διδακτικά εγχειρίδια.

Ο Αναστάσιος Βάρβογλης είναι ομότιμος καθηγητής του Χημικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ερευνητικό έργο που επικεντρώνεται στην οργανική χημεία του υπερσθενούς ιωδίου. Και μετά τη συνταξιοδότησή του, η αγάπη του για τη χημεία παραμένει σταθερή: συγγράφει βιβλία, συντάσσει άρθρα και δίνει διαλέξεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για την πολυσχιδή αυτή επιστήμη και τη σχέση της με την καθημερινή ζωή, τις τέχνες και τις άλλες επιστήμες. Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Πορτρέτα των χημικών στοιχείων (2012). 'Αλλα δικά του βιβλία: Χημείας απόσταγμα (Τροχαλία 1992), Μεγάλοι χημικοί (3 τόμοι) (Εκδόσεις Ζήτη 1995, 1997, 2007), Χημεία και καθημερινή ζωή (Κάτοπτρο 2006), Η χημεία στο πιάτο (Κάτοπτρο 2008), Λογοφιλία (Εκδόσεις mamaya 2018).