NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία IIΙ / Το πέρασμα του μακελάρη

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το πέρασμα του μακελάρη
John Williams

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2217-6
Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου
Σελίδες: 463
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 04/2021

Τιμή | 14.4 €

προσθήκη στο καλάθι

Ένα μυθιστόρημα αυτογνωσίας που εξελίσσεται στην άγρια Αμερικανική Δύση του 19ου αιώνα και θεωρείται ισάξιο, «ίσως και καλύτερο» (Guardian), από τον Στόουνερ, το μυθιστόρημα που έκανε τον Τζον Γουίλιαμς διάσημο 60 χρόνια από τότε που γράφτηκε. 

Στα 1870 ο Γουίλ 'Αντριους, φοιτητής στο Χάρβαρντ, επηρεασμένος από τα βιβλία του Ραλφ Ουάλντο Έμερσον, αποφασίζει να εγκαταλείψει τη Βοστόνη και τις σπουδές του στο Χάρβαρντ για να ανακαλύψει την 'Αγρια Δύση και τον εαυτό του. Στο Πέρασμα του Μακελάρη, μια μικρή πόλη-ορμητήριο κυνηγών, γνωρίζει τον Μίλερ, έναν αληθινό βουνίσιο, που τον πείθει να πάει μαζί του σε μιαν άγνωστη στους πολλούς κοιλάδα του Κολοράντο για να κυνηγήσουν βουβάλια, μαζί με δύο ακόμα άντρες. Το ταξίδι είναι δύσκολο. Καταλήγει σε έναν παραδεισένιο τόπο όπου οι τρεις άνδρες παρασύρονται σε ένα όργιο σφαγής βουβαλιών.

Γραμμένο πέντε χρόνια πριν από τον Στόουνερ, Το Πέρασμα του Μακελάρη θεωρείται το ενδιάμεσο βήμα από τον Μέλβιλ στον Κόρμακ Μακάρθι και αποκαλύπτει πως ο ξεχασμένος αυτός συγγραφέας ήταν πράγματι πολύ μεγάλος (Ιndependent). «Το πρώτο και το καλύτερο αντι-γουέστερν που έχει γραφτεί» κατά το The New York Times Book Review είναι  «ένα υποδειγματικό, βαθύ και ενδιαφέρον βιβλίο που δεν αφηγείται απλώς μια πολύ αμερικανική ιστορία, αλλά θέτει  υπαρξιακά ερωτήματα που δεν συνδέονται με συγκεκριμένο τόπο και χρόνο» (Der Spiegel).

 

Ο Τζον Γουίλιαμς γεννήθηκε στο Τέξας το 1922 από γονείς αγρότες, όπως ο Στόουνερ, και έγινε και αυτός καθηγητής πανεπιστημίου. Ξεκίνησε να γράφει το 1942, μεσολάβησε Το Πέρασμα του Μακελάρη και αρκετά ποιήματα και μετά ο Στόουνερ  και ο Αύγουστος, ο οποίος του χάρισε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ. Κανένα από τα βιβλία του δεν είχε μεγάλη επιτυχία μέχρι που, 60 χρόνια σχεδόν μετά την έκδοσή του, ανακαλύφτηκε ο Στόουνερ, χαρακτηρίστηκε παγκοσμίως «μυθιστόρημα της χρονιάς» και άνοιξε τον δρόμο για την επανέκδοση και των υπολοίπων. Πέθανε το 1994 χωρίς να υποψιάζεται καν το τεράστιο σημερινό ενδιαφέρον για το έργο του 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα