NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Η κυβερνοψυχολογία ως καθημερινή ψηφιακή εμπειρία

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η κυβερνοψυχολογία ως καθημερινή ψηφιακή εμπειρία
Dave Harley ,Julie Morgan ,Hannah Frith ,Αγγελική Γαζή

Εκδόσεις
Παπαζήση

ISBN: 978-960-02-3668-2
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης
Σελίδες: 418
Σχήμα: 14Χ21cm/Βάρος: 513gr
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2020

Τιμή | 19.08 €

προσθήκη στο καλάθι

 Οι ψηφιακές τεχνολογίες ενσωματώνονται στην καθημερινή εμπειρία, παρέχοντας πρόσβαση σε πληροφορίες και προσφέ­ροντας διαρκή κοινωνική επαφή και διαμεσολάβηση στις περισσό­τερες από τις δραστηριότητες και τους τρόπους που συνδεόμαστε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο διευρύνει το πεδίο της Κυβερνοψυχο­λογίας, εξετάζοντας την ψηφιακή εμπειρία στα στάδια ζωής του ατόμου. Μεγάλο μέρος της ψυχολογικής έρευνας έχει επικεντρωθεί στα «θετικά» και «αρνητικά» χαρακτηριστικά της αλληλεπίδρασης του ατόμου με την τεχνολογία. Ο ανά χείρας τόμος προσφέρει μια διαφορετική θεώρηση του αναδυόμενου πεδίου της Κυβερνοψυ­χολογίας, προχωρώντας πέραν των διλημμάτων και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι τεχνολογίες ορίζουν το πλαίσιο της ανθρώπινης εμπει­ρίας και των σχέσεων. Οι συγγραφείς διερευνούν σημαντικά στάδια εξέλιξης των ατόμων και τις αλληλεπιδράσεις τους με την τεχνολο­γία. Συζητούν τη συμβιωτική σχέση του ανθρώπου με τις ψηφιακές τεχνολογίες κατά την παιδική ηλικία, τη συγκρότηση της ταυτότητας, τη φιλία, τη μοναξιά, τη σεξουαλικότητα, τον έρωτα, την αντικοινω­νικότητα, την τρίτη ηλικία και τον θάνατο.
Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό βιβλίο με αυξημένο ενδιαφέ­ρον τόσο στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική κοινότητα των ψυ­χολόγων όσο όμως και σε όποιον ενδιαφέρεται να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία ορίζει τη συμπεριφορά μας.

Οι συγγραφείς
Ο Dave Harley είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον της Βρετα­νίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικε­ντρώνονται στις επιστημονικές περιοχές της Κυβερνοψυχολογίας και της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Υπολογιστή, με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στη χρήση της ψη­φιακής τεχνολογίας από ηλικιωμένα άτομα.
Η Julie Morgan είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον της Βρετα­νίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επι­κεντρώνονται σε ζητήματα που αφορούν στην αυτοβιογραφική μνήμη, τη διαταραχή κοινωνικού άγχους και την ανάπτυξη κοινω­νικής φοβίας.
Η Hannah Frith είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον της Βρετα­νίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικε­ντρώνονται σε ζητήματα που αφορούν στη σεξουαλικότητα και την ενσώματη εμπειρία, με έμφαση στη σεξουαλική ή μη συγκατάθε­ση και τη σεξουαλική απόλαυση.
Επιστημονική επιμελήτρια στην ελληνική έκδοση
Η Αγγελική Γαζή είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα που αφορούν στη διαπροσωπική επικοινω­νία, την ταυτότητα και τα συναισθήματα σε ψηφιακές πλατφόρμες διαμεσολαβημένης εμπειρίας και υβριδικά περιβάλλοντα επικοι­νωνίας.