NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία IIΙ / Η παρηγοριά των στρογγυλών πραγμάτων

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η παρηγοριά των στρογγυλών πραγμάτων
Clemens J. Setz

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2208-4
Μετάφραση: Χρήστος Αστερίου
Σελίδες: 413
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 05/2021

Τιμή | 13.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 Για πρώτη φορά στα ελληνικά «ο ιδιοφυής συγγραφέας» (Frankfurter Allgemeine) που θεωρείται «μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της γερμανόφωνης λογοτεχνίας». 

Ένας νεαρός ερωτεύεται μια τυφλή γυναίκα που οι τοίχοι του σπιτιού της είναι καλυμμένοι με βωμολοχίες, κάτι που η ίδια αγνοεί. Μια οικογένεια δέχεται την επίσκεψη ενός οπλισμένου άνδρα που ισχυρίζεται ότι είχε μεγαλώσει στο σπίτι της. Ένας στρατιώτης στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύπτει στον ουρανό έναν φριχτό αστερισμό. Δέντρα κινούνται «σαν καμηλοπαρδάλεις που ονειρεύονται». 

Στιγμιότυπα ενός κόσμου που παραπαίει, είκοσι ιστορίες «γεμάτες ζωντάνια, πνευματώδεις, τραγικές και παρηγορητικές» (Die Zeit), που ανατρέπουν τις γνωστές συμβάσεις στις οποίες έχουμε συνηθίσει να ζούμε. 

Ο γεννημένος τo 1982 στην Αυστρία Κλέμενς Ζετς συγκαταλέγεται κάθε χρόνο ανάμεσα στους σοβαρότερους διεκδικητές του Γερμανικού Βραβείου Λογοτεχνίας, και έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο της Έκθεσης της Λειψίας, το βραβείο Wilhelm Raabe, το βραβείο Jakob-Wassermann και το βραβείο Kλάιστ (2020) ως ένας αφηγητής που εκπλήσσει τους αναγνώστες του με τον αναρχικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η φαντασία του.