NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ελληνική Πεζογραφία-4 / Μικρό ταξίδι σε δανεικό χάρτη

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μικρό ταξίδι σε δανεικό χάρτη
Λάζαρος Αλεξάκης

Εκδόσεις
Αίολος

ISBN: 978-960-521-309-1
Σελίδες: 192
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 12.11 €

προσθήκη στο καλάθι

 Μια πρώτη έκδοση του Ιουλίου Βερν που θα φτάσει στα χέρια του Πέτρου, συλλέκτη και μεταπωλητή σπάνιων βιβλίων, θα είναι το εισιτήριο για ένα παράξενο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά. Στις σελίδες της ανακαλύπτει τον έρωτα, τον θάνατο, τη μοναξιά του καπετάνιου Νέμο, το παρελθόν του το ίδιο. Ακολουθώντας τα στοιχεία, η αλήθεια ξεδιπλώνεται μπροστά του άλλοτε μυστηριώδης κι άλλοτε τρομακτικά ξεκάθαρη.
 
Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού γνωρίζει την Ευρυδίκη, χαμένη στις δικές της σελίδες και εμμονές. Με φόντο τη ζεστή φθινοπωρινή Αθήνα θα αναζητήσουν μαζί τη θέση τους στην ιστορία. ?λλοτε πρωταγωνιστές και άλλοτε κομπάρσοι σε ένα έργο που δεν έγραψαν, μα το ζουν μέρα με τη μέρα, 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα.

Ο Λάζαρος Αλεξάκης γεννήθηκε επιτυχώς στο Ηράκλειο της Κρήτης και πέρασε την εφηβική ζωή του προσπαθώντας να δραπετεύσει από αυτό. Πήγε στην Αθήνα όπου σπούδασε λογοτεχνία, φιλοσοφία και ψυχολογία. Φρόντισε κατά τη διάρκεια των σπουδών του να έρθει σε επαφή με ένα ευρύ αριθμό επιστημών, κυρίως μπαίνοντας σε λάθος αίθουσες. Απέκτησε έναν εξοργιστικό αριθμό μοτοσυκλετών με τις οποίες ανέβαινε τα βουνά χωρίς πάντα να επιστρέφει. Ως αυτοδίδακτος κιθαρίστας έπαιξε σε μια σειρά από κλαμπ τα οποία σύντομα γνώρισαν την οικονομική καταστροφή.
Σπούδασε Ψυχολογία στην Αγγλία όπου βράχηκε αρκετά φορώντας πάντα τα λάθος ρούχα. Λατρεύει τα κόμικς, τις ταινίες νουαρ, και την Αγκάθα Κρίστι. Παίζει φανκ, σόουλ, τζαζ και γράφει μπλουζ στίχους. Γράφει μανιωδώς σε περιοδικά, social media και σημειωματάρια. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στο Ηράκλειο, το οποίο πλέον λατρεύει. Αρθρογραφεί από το 2005 και έχουν εκδοθεί τρεις συλλογές διηγημάτων, η πρώτη εκ των οποίων ψηφίστηκε από τους αναγνώστες στις 10 καλύτερες στα βραβεία Public. Αυτό είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.