NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Δημόσιο Δίκαιο / Δημόσιες Συμβάσεις, 2021

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Δημόσιες Συμβάσεις, 2021
Θεόδωρος Κ. Πανάγος Βασιλική Ν. Σπηλιοπούλου Ιωάννα Ε. Μπαλτά Όλγα Γ. Συμεωνίδου

Εκδόσεις
Σάκκουλα Α.Ε.

ISBN: 978-960-648-333-2
Σελίδες: ΧΧVIII + 1514
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 07/2021

Τιμή | 140 €

προσθήκη στο καλάθι

Πέρασαν τέσσερα περίπου χρόνια από την έναρξη ισχύος και την εφαρμογή των νόμων 4412/2016 και 4413/2016 και ήδη βρισκόμαστε ενώπιον ενός νέου νομοθετήματος που έρχεται να τροποποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις διατάξεις των ως άνω νόμων πολλές από τις οποίες χρειάσθηκε να προσαρμοσθούν στις ανάγκες μιας ορθής και καλής εφαρμογής της νομοθεσίας και της πρακτικής των δημοσίων συμβάσεων.

Με το παρόν έργο ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μελετήσει συστηματικά το κωδικοποιημένο (επικαιροποιημένο) κείμενο του νόμου με ευδιάκριτες όλες τις τροποποιήσεις που επήλθαν με τις διατάξεις του ν. 4782/2021. Σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου είναι η αιτιολογία των πρόσφατων τροποποιήσεων προκειμένου να καταδειχθεί το πνεύμα του νομοθέτη, πράγμα που είναι χρήσιμο για την κατανόηση του σκοπού της ρύθμισης. Στη συνέχεια, αναφέρονται τυχόν κανονιστικές πράξεις και εγκύκλιοι θεσμικού χαρακτήρα που είναι σχετικές με το υπό εξέταση άρθρο, ενώ γίνεται αναφορά σε μια ενδεικτική αρθρογραφία. Παρατίθεται ενδεικτική, αλλά εκτεταμένη, νομολογία, συνοδευόμενη από σχόλια των συγγραφέων. Σε πολλές περιπτώσεις παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό σκεπτικό της δικαστικής απόφασης ή της γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ., προκειμένου ο αναγνώστης να έχει μια ευρεία αντίληψη του αντιμετωπιζομένου ζητήματος. Το κυρίως έργο συμπληρώνεται από την παράθεση του κειμένου των βασικών κανονιστικών πράξεων και εγκυκλίων.

Το παραπάνω περιεχόμενο καθιστά το έργο ένα αναγκαίο εργαλείο τόσο για τις αναθέτουσες αρχές όσο και τους συμμετέχοντες, προκειμένου να γνωρίζουν τα κρισιμότερα ανακύπτοντα ζητήματα και να προετοιμάζονται κατάλληλα, έχοντας υπόψη τις διευκρινίσεις ή τις θεσμικές ρυθμίσεις του νόμου.