NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Μαθηματικά / Γενικά μαθηματικά για οικονομολόγους

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Γενικά μαθηματικά για οικονομολόγους
Κώτσιος Στέλιος

Εκδόσεις
Κριτική

ISBN: 978-960-586-363-0
Κωδικός: 102071579
Σελίδες: 544
Σχήμα: 21 x 29cm/Βάρος : 1,221 kg
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 07/07/2021

Τιμή | 42.3 €

προσθήκη στο καλάθι

 Με πολλές ασκήσεις και πλούσιο υλικό, το βιβλίο στοχεύει να βοηθήσει τους φοιτητές στην κατανόηση και την εμπέδωση των βασικών μαθηματικών εννοιών. Καλύπτει τον κλασικό απειροστικό λογισ‘ό, διατρέχοντας την ύλη των Μαθη‘ατικών Ι, όπως αυτά διδάσκονται σε ένα οικονο‘ικό τ‘ή‘α και πρέπει να τα γνωρίζουν οι οικονο‘ολόγοι. Ως εκ τούτου, τα παραδείγ‘ατα και οι εφαρ‘ογές αντλούνται από τα οικονο‘ικά, χωρίς ό‘ως να γίνονται εκπτώσεις στις καθαρά ‘αθη‘ατικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την αντι‘ετώπισή τους.

Σε πολλά κεφάλαια παρατίθενται βασικές γνώσεις, ενώ σε αρκετά τμήματα του βιβλίου αναπτύσσονται εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στα οικονομικά.

Πολλές από τις ασκήσεις που περιλαμβάνονται στο σύγγραμμα είναι κλασικές ασκήσεις μαθηματικής ανάλυσης και σε αρκετές υπάρχει μια οικονομική «ενδυμασία». Αυτό αποσκοπεί σε μια πρώτη στοιχειώδη επαφή του φοιτητή με το «οικονομικό λεκτικό περιβάλλον». Δεδομένου ότι σκοπός του συγγραφέα είναι η διδασκαλία των μαθηματικών και όχι της οικονομικής θεωρίας, το κύριο βάρος έχει δοθεί στο μαθηματικό κομμάτι των ασκήσεων οικονομικού περιεχομένου και όχι στην οικονομική τους διερμήνευση.

 

Οι λύσεις που δίδονται σε διάφορες ασκήσεις είναι σε συνοπτική μορφή και μπορούν να θεωρηθούν μάλλον ως υποδείξεις. Ο φοιτητής καλείται να αποφύγει την αποστήθιση και να αυτενεργήσει καλύπτοντας μόνος του τα διάφορα (υπολογιστικά συνήθως) κενά.