NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Χημεία / Χημεία και Βιοχημεία Οίνου - Οινοποίηση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Χημεία και Βιοχημεία Οίνου - Οινοποίηση
Andrew L. Waterhouse , Gavin Sacks , David Jeffery

Εκδόσεις
Rosili

ISBN: 978-618-5131-68-5
Κωδικός: 94688936
Σελίδες: 352
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 01/2020

Τιμή | 44.96 €

προσθήκη στο καλάθι

 Η χημεία του οίνου είναι ένα επιστημονικό αντικείμενο που εμπνέει και προκαλεί με την πολυπλοκότητά του και, ενώ αυτό είναι ενδιαφέρον, μπορεί επίσης να αποτελέσει εμπόδιο στην περαιτέρω κατανόηση. Στόχος του συγκεκριμένου βιβλίου είναι να εξηγήσει τη σημαντική χημεία του οίνου στο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για επιστήμονες και επιστημονικά καταρτισμένους οινοποιούς. 

 
Δεν περιορίζεται στην περιγραφή των συστατικών του οίνου ή στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, τις μεθόδους ανάλυσης ή τις κατεργασίες οινοποίησης αλλά προχωρά στους τύπους των χημικών και βιοχημικών αντιδράσεων που συνήθως λαμβάνουν χώρα στον οίνο. Με άλλα λόγια, ερμηνεύει τα αποτελέσματα του οινολόγου μέσω της οπτικής χημείας.
 
Σε ποιους απευθύνεται:
  • Το βιβλίο έχει ως στόχο να καθοδηγήσει τον αναγνώστη, ο οποίος ίσως έχει μόνο μια βασική γνώση της χημείας, να εξηγήσει ορθολογικά ή να προβλέψει τα αποτελέσματα των χημικών αντιδράσεων που συμβάλλουν στην ποικιλία που παρατηρείται στους οίνους.
  • Αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές, τους οινοπαραγωγούς και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα να προβλέψουν τις επιπτώσεις των επεξεργασιών και των διαδικασιών οίνου ή να ερμηνεύσουν πειραματικά αποτελέσματα με βάση την κατανόηση των κυριότερων χημικών αντιδράσεων που μπορεί να εμφανιστούν στον οίνο.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα