NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Γενικοί Τίτλοι / Κλινικές επικοινωνιακές δεξιότητες για επαγγελματίες υγείας

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κλινικές επικοινωνιακές δεξιότητες για επαγγελματίες υγείας
Margaret, Lloyd Robert Bor, Lorraine Noble

Εκδόσεις
Κωνσταντάρα

ISBN: 978-960-608-064-7
Κωδικός: 94700072
Σελίδες: 252
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 20 €

προσθήκη στο καλάθι
Κλινικές επικοινωνιακές δεξιότητες για επαγγελματίες υγείας

 

Το βιβλίο Κλινικές Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Επαγγελματίες Υγείας είναι ένας ουσιαστικός οδηγός για τις βασικές δεξιότητες για αποτελεσματική επικοινωνία, με επίκεντρο τον ασθενή. Στα είκοσι χρόνια από την πρώτη έκδοση αυτού του βιβλίου, η διδασκαλία αυτών των δεξιοτήτων έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί. Οι σημερινοί επαγγελματίες υγείας εκτιμούν πλήρως τη σημασία της επιτυχούς και ευαίσθητης επικοινωνίας με τα άτομα που λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και τα κοντινά τους πρόσωπα. Η σειρά των κεφαλαίων αντικατοπτρίζει αυτή την εξέλιξη, από τις βασικές δεξιότητες έως εκείνες που απαιτούνται για την αποτελεσματική και συμπονετική ανταπόκριση σε δύσκολες καταστάσεις. Το κείμενο περιλαμβάνει παραδείγματα περιπτώσεων, οδηγίες και ευκαιρίες για να ενθαρρύνει τον αναγνώστη να προβληματιστεί και να σκεφτεί. Τα περιεχόμενα από το εξωφύλλου του βιβλίου:

- Τα θεμελιώδη στοιχεία της κλινικής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των δεξιοτήτων για την αποτελεσματική συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών,

- Τη συζήτηση ευαίσθητων θεμάτων και την ενημέρωση κακών ειδήσεων.

- Κοινή λήψη αποφάσεων, που αντικατοπτρίζει τις γρήγορες αλλαγές στις προσδοκίες της περίθαλψης και των δεξιοτήτων για την υποστήριξη των ασθενών στη λήψη αποφάσεων που είναι σωστές για αυτούς.

- Επικοινωνία με την οικογένεια του ασθενούς, τα παιδιά και τους νέους, ασθενείς από διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, επικοινωνία μέσω διερμηνέα και επικοινωνία με ασθενείς με προβλήματα ακοής.

- Ποικιλομορφία στην επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένων παραδειγμάτων επικοινωνίας με ασθενείς που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, τρανς ασθενείς και ηλικιωμένους ενήλικες ασθενείς.

- Επικοινωνία για το λάθος, τονίζοντας τη σημασία του να είναι οι επαγγελματίες υγείας ειλικρινείς απέναντι σε δύσκολες καταστάσεις.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ AΓΓΛΙΚΗΣ ΈΚΔΟΣ ΗΣ VII ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ I X

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 MARGARET LLOYD, ROBERT BOR, LORRAINE NOBLE

2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ 13 MARGARET LLOYD, ROBERT BOR, LORRAINE NOBLE

3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 39 MARGARET LLOYD, ROBERT BOR, LORRAINE NOBLE

4. ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ 71 ROBERT BOR, MARGARET LLOYD, LORRAINE NOBLE

5. ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 87 LORRAINE NOBLE, MARGARET LLOYD, ROBERT BOR

6. ΚΟΙΝΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 103 LORRAINE NOBLE

7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΝΕΑ