NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Μαθηματικά / Όπλα Μαθημαζικής Καταστροφής

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Όπλα Μαθημαζικής Καταστροφής
Cathy O Neil

Εκδόσεις
Ε.Α.Π.

ISBN: 978-618-5497-14-9
Μετάφραση: Παναγιώτης Δρεπανιώτης
Σελίδες: 320
Σχήμα: 14Χ20,5CM
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 09/2021

Τιμή | 22.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 «Τα Όπλα Μαθημαζικής Καταστροφής είναι ένα συναρπαστικό, ειλικρινές σήμα συναγερμού. Αναγνωρίζει ότι τα μοντέλα δεν πρόκειται να εξαφανιστούν· ως εργαλεία για τον εντοπισμό ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες είναι καταπληκτικά. Όμως, ως εργαλεία τιμωρίας και αφαίρεσης δικαιωμάτων είναι εφιαλτικά. Το βιβλίο της Cathy O' Neil είναι σημαντικό, ακριβώς επειδή η συγγραφέας έχει εμπιστοσύνη στην επιστήμη των δεδομένων. Είναι ένα ταχύρρυθμο μάθημα ζωτικής σημασίας, που δείχνει γιατί πρέπει να ερευνούμε πώς λειτουργούν τα συστήματα γύρω μας και να απαιτούμε να γίνονται καλύτερα».

Cory Doctorow, συγγραφέας του Little Brother και συνεκδότης του Boing Boing

Η Cathy O' Neil είναι επιστήμονας δεδομένων και συντάκτρια του ιστολογίου mathbabe.org. Πήρε το διδακτορικό της στα μαθηματικά από το Χάρβαρντ και
δίδαξε στο Κολέγιο Μπάρναρντ πριν περάσει στον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάστηκε για τα κορυφαία αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου D. E. Shaw. Στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστήμονας δεδομένων σε διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις, δημιουργώντας μοντέλα που προβλέπουν τις αγορές και τα κλικ των χρηστών.

 

Η O' Neil ξεκίνησε το πρόγραμμα Lede στη Δημοσιογραφία Δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και είναι συγγραφέας του Doing Data Science. Ακούγεται κάθε εβδομάδα στη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή (podcast) Slate Money.