NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Κώδικες / Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, 2η έκδ., 2021

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, 2η έκδ., 2021
Αθανάσιος Γ. Κρητικός

Εκδόσεις
Σάκκουλα

ISBN: 978-960-648-273-1
Σελίδες: 948
Σχήμα: 17 x 24 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 90 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η ανάγκη δεύτερης εκδόσεως του βιβλίου Κ.Ο.Κ. δημιουργήθηκε ιδιαίτερα από τη δημοσίευση νέων νόμων και ιδιαίτερα του πρόσφατου νόμου Ν. 4784/2021, αλλά και από τη δημιουργία νέας νομολογίας που αφορά σε σημαντικές διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

Με το ανά χείρας έργο καταβλήθηκε προσπάθεια στην ερμηνευτική κατανόηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. από όλους τους χρήστες της οδού (οδηγούς οχημάτων, ζώων αλλά και πεζούς) και τη σύνδεσή τους, περισσότερο, με ζητήματα αστικής ευθύνης προς αποζημίωση. Με τον τρόπο αυτό το προκείμενο βιβλίο αποβαίνει αναγκαίο συμπλήρωμα όλων των υποθέσεων αποζημιώσεως από αυτοκινητικά ατυχήματα. Επισημαίνεται ότι η επιχειρούμενη ερμηνεία περιορίζεται λόγω της εκτάσεως του έργου μόνο στον Κ.Ο.Κ. και δεν επεκτείνεται και σε άλλα συναφή νομοθετήματα.

Παράλληλα τονίζεται ότι αξιοποιήθηκε στον κατάλληλο βαθμό η θεωρία και ιδίως η νομολογία, που έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά που κυκλοφόρησαν μέχρι το καλοκαίρι του 2021. Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η μελέτη του Κ.Ο.Κ. επιβάλλεται για τους νομικούς (δικαστές, δικηγόρους, φοιτητές και λοιπούς ενδιαφερομένους) που ασχολούνται με θέματα αποζημιώσεως συνεπεία αυτοκινητικού ατυχήματος. Κατά κανόνα η μελέτη του Κ.Ο.Κ. είναι αναγκαία σε κάθε περίπτωση θέματος που αφορά αποζημίωση συνεπεία αυτοκινητικού ατυχήματος.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα