NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Αρχιτεκτονική / Μονοκατοικίες

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Μονοκατοικίες
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Κτίριο

ISBN: 978-960-680-322-2
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 50 €

προσθήκη στο καλάθι

 Νέα δίγλωσση έκδοση με 26 μονοκατοικίες σε νησιά αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Έργα με έντονη την αρχιτεκτονική σφραγίδα του δημιουργού τους, έργα ιδιαίτερων αισθητικών και κατασκευαστικών απαιτήσεων. ?λλες υπόσκαφες, άλλες με έντονα στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής και άλλες εντελώς πρωτοποριακές. Μονοκατοικίες δίπλα στη θάλασσα, στο βουνό ή στον αστικό ιστό, όλες με απαιτητικούς ιδιοκτήτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, και "ανήσυχους" αρχιτέκτονες.

Ο βιοκλιματικός σχεδιασμός είναι σχεδόν πάντα παρών, αλλά και η χρήση υλικών από τον τόπο κατασκευής, όπως η πέτρα εκσκαφών, με σεβασμό στο "πνεύμα του τόπου" και στην τοπική αρχιτεκτονική.
Το εμφανές σκυρόδεμα και οι τσιμεντοκονίες παίζουν πρωταρχικό ρόλο, όπως και μια μινιμαλιστική αντιμετώπιση των όγκων και των εσωτερικών χώρων. Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι από τα πρώτα ζητούμενα, όπως και η ενσωμάτωση "έξυπνων συστημάτων" λειτουργίας και παρακολούθησης.

Αποτυπώνονται με τη βοήθεια εξαιρετικών φωτογράφων και συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ακόμη πολύτιμου τόμου αποτύπωσης της σύγχρονης ελληνικής. 

Άλλα βιβλία του συγγραφέα