NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Πρόσωπα σε απόγνωση

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Πρόσωπα σε απόγνωση
Paula Fox

Εκδόσεις
Gutenberg

ISBN: 978-960-01-2311-1
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ
Σελίδες: 245
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 12.6 €

προσθήκη στο καλάθι

 Το ψυχογράφημα ενός φαινομενικά επιτυχημένου γάμου σε ένα μυθιστόρημα «ορόσημο του μεταπολεμικού ρεαλισμού» (David Foster Wallace) 

Μπρούκλιν, δεκαετία του 1960: Μέσα σε μια καθημερινότητα που γίνεται ολοένα και πιο βίαιη, ο Ότο και η Σόφη Μπέντγουντ, ένα ζευγάρι μορφωμένων πλούσιων Αμερικανών, μόλις έχουν ανακαινίσει το σπίτι τους, έχουν αγοράσει ένα καινούργιο πολυτελές αυτοκίνητο και όλα στη ζωή τους φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Το δάγκωμα, ωστόσο, μιας αδέσποτης γάτας και η υποψία ότι η γάτα είναι λυσσασμένη γίνονται αφορμή για να αποκαλυφθούν τα ρήγματα στον φαινομενικά επιτυχημένο γάμο τους και η αφετηρία για μια σειρά συγκρούσεων και ανατροπών.

«Την πρώτη φορά που διάβασα το Χαρακτήρες σε απόγνωση το ερωτεύτηκα», γράφει ο Jonathan Franzen. «Είναι το σπάνιο μυθιστόρημα που αντιπροσωπεύει και τις δύο πλευρές του γάμου, τόσο το μίσος όσο και την αγάπη, τόσο εκείνη όσο κι εκείνον [?] ανώτερο από οποιοδήποτε μυθιστόρημα των συγχρόνων της Φοξ: του Τζον Απντάικ, του Φίλιπ Ροθ και του Σολ Μπέλοου. Μου φάνηκε αδιαμφισβήτητα σπουδαίο. Και επειδή αναγνώρισα τον δικό μου προβληματικό γάμο στον γάμο των Μπέντγουντ, και επειδή το μυθιστόρημα έμοιαζε να υπαινίσσεται ότι ο φόβος του πόνου είναι πιο καταστροφικός από τον ίδιο τον πόνο». 

Ποια είναι η Paula Fox; 

Η Πόλα Φοξ γεννήθηκε το 1923 στη Νέα Υόρκη. Αμέσως δόθηκε από τους γονείς της, που δεν ήθελαν παιδιά, σε ίδρυμα από όπου την πήρε η Κουβανή γιαγιά της και μετά ένας κληρικός με τον οποίο έμεινε έως τα 16 της. Σε ηλικία 21 ετών έφερε στον κόσμο την κόρη της, Λίντα Κάρολ (τη μητέρα της ηθοποιού και τραγουδίστριας Κόρτνεϊ Λαβ), την οποία έδωσε για υιοθεσία. Έζησε σε πολλά διαφορετικά μέρη, από μια φυτεία στην Κούβα μέχρι ένα αυστηρό οικοτροφείο στο Μόντρεαλ και ένα μεγάλο διάστημα στο Χόλυγουντ στην ίδια πανσιόν με τον Μάρλον Μπράντο με τον οποίο ήταν πολύ στενή φίλη.

Σπούδασε στο Κολούμπια, έκανε δύο γάμους, από τους οποίους απέκτησε άλλα δύο παιδιά, και μόνο μετά τα 40 της άρχισε να ασχολείται με τη λογοτεχνία. Ξεκίνησε με βιβλία για παιδιά και εφήβους που γνώρισαν πολύ μεγάλη επιτυχία και μετά έγραψε μυθιστορήματα για ενήλικες. Το 1970 η φήμη της εκτοξεύτηκε με το Χαρακτήρες σε απόγνωση που έγινε αμέσως best seller και ένα χρόνο αργότερα ταινία με πρωταγωνίστρια την Σίρλεϊ Μακλέιν. Πέθανε το 2017.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα