NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ελληνική Πεζογραφία-4 / Η καταγωγή της λύπης

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η καταγωγή της λύπης
Ηλίας Λ. Παπαμόσχος

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-9792-5
Σελίδες: 192
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 11/2021

Τιμή | 8.91 €

προσθήκη στο καλάθι

 «Τον έρωτα τον πεθύμησε σαν ξαναγέννημα και τον βίωσε σαν αρρώστια. Αρρώστια, από τα πρώιμα συμπτώματα (εκείνη τη γλυκιά, την παραπλανητική αδυναμία) ως το ξέσπασμά της, ως τη διάλυση· ξαναγέννημα, απ' το κενό ονειροπόλημα ως την ενέργεια που απελευθερώνει η έκρηξη ενός μπουμπουκιού, μυριάδες μπουμπούκια, ένας κήπος της Εδέμ, του εαυτού άνοιξη».

Η βιαιότητα της ζωής στην παιδική ηλικία, μεταμφιεσμένη σε παιχνίδι, αποκαλύπτεται ως τραύμα με την ενηλικίωση, με τον έρωτα, με τον θάνατο των αγαπημένων, λαμπρύνοντας και σκοτεινιάζοντας τον κόσμο, ως αρρώστια, ως πόνος ατομικός και συλλογικός. Αυτά τα στάδια διέρχεται ο ήρωας του μυθιστορήματος, μέσα από κύκλους, ευθείες και τεθλασμένες πορείες, που αρχίζουν από την καρδιά και καταλήγουν στο μυαλό, μέσα από βιώματα και μνήμες που ανασταίνονται μεταμορφωμένα. 

Ο Ηλίας Λ. Παπαμόσχος γεννήθηκε το 1967 στην Καστοριά. Η Καταγωγή της λύπης είναι το έβδομο βιβλίο του. H συλλογή διηγημάτων Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες τιμήθηκε με το Kρατικό Bραβείο Διηγήματος-Νουβέλας (2016) και μεταφράστηκε στα γαλλικά (Le renard dans l'escalier, éd. Le miel des anges, 2018). Διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, στα σουηδικά και στα αλβανικά. Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί επίσης η συλλογή διηγημάτων του Η μνήμη του ξύλου, η οποία μεταφράστηκε στα γαλλικά (La mémoire du bois, éd. Le miel des anges, 2020).

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πατάκη