NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ελληνική Πεζογραφία-4 / Τρείς

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Τρείς
Dror Mishani

Εκδόσεις
Κείμενα

ISBN: 978-618-5642-00-6
Σελίδες: 384
Σχήμα: 13.5 x 20.5 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 25/11/2021

Τιμή | 17,17 €

προσθήκη στο καλάθι

Με φόντο το σκηνικό της λιθόχτιστης γειτονιάς Holon στο Τελ Αβίβ, αυτό το αινιγματικό και έξυπνο μυθιστόρημα είναι στην πραγματικότητα ένα περίπλοκο παζλ τριών γυναικών.

Η Όρνα, η Εμίλια και η Έλλα, πολύ διαφορετικές και άγνωστες μεταξύ τους, έχουν κοινό στοιχείο την απελπισία που προκαλούν οι συναισθηματικές και οι υλικές δυσκολίες τους. Τα αριστοτεχνικά ψυχογραφήματα των τριών αυτών προσώπων και η ανατρεπτική και παραπληνητική αφήγηση του Dror Mishani δικαιώνουν όσους τον αποκαλούν «Σιμενόν του Ισραήλ».

 Ο Ντρορ Μισάνι είναι Ισραηλινός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, μεταφραστής, ακαδημαϊκός και ερευνητής της ιστορίας του αστυνομικού μυθιστορήματος. Γεννήθηκε το 1975 στη Χολόν. «Ο Εξαφανισμένος Φάκελος», το πρώτο από τα μυθιστορήματα της σειράς με ήρωα τον αστυνόμο 'Αβρααμ 'Αβρααμ, εκδόθηκε το 2011. Τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες και έχουν βραβευτεί στο Ισραήλ (βραβείο Μπέρενσταϊν καλύτερου μυθιστορήματος), τη Σουηδία (βραβείο Μάρτιν Μπεκ) και τη Γαλλία (Βραβείο αναγνωστών των εκδόσεων Points στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος). «Ο Εξαφανισμένος Φάκελος» αποτέλεσε τη βάση για το σενάριο της ταινίας «Fleuve noir» σε σκηνοθεσία του Ερίκ Ζονκά. Το μυθιστόρημα «Τρεις» εκδόθηκε στα εβραϊκά το 2018, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έλαβε το βραβείο Deutsche Krimipreis. Ο Ντρορ Μισάνι ζει στο Τελ Αβίβ με την οικογένειά του και διδάσκει ιστορία και θεωρία του αστυνομικού μυθιστορήματος και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.