NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία IIΙ / Ξένη Λογοτεχνία IIΙΙ / Θέατρο Για Ονειροπόλους

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Θέατρο Για Ονειροπόλους
Polly Samson

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-169-747-5
Μετάφραση: Μπούρη Νίνα
Σελίδες: 416
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 26/11/2021

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 

1960. Ο κόσμος χορεύει στο χείλος της επανάστασης και η Ύδρα γίνεται το επίκεντρο και ο καταλύτης αυτού του κόσμου για τους ήρωες του βιβλίου, έναν κύκλο συγγραφέων, ζωγράφων και μουσικών υπό την ηγεμονία της Τσάρμιαν Κλιφτ και του Τζορτζ Τζόνστον, του βασανισμένου βασιλικού ζεύγους των μποέμ. Μέσα σε αυτή τη συντροφιά δημιουργείται ένα ερωτικό τρίγωνο: οι κορυφές του είναι ο γοητευτικός, καταστροφικός συγγραφέας 'Αξελ Γένσεν, η εκθαμβωτική σύζυγός του Μαριάννε Ιλέν και ένας νεαρός Καναδός ποιητής ονόματι Λέοναρντ Κοέν. Ανάμεσά τους καταφτάνει η έφηβη Έρικα, κουβαλώντας ένα πάκο κενά τετράδια και το πένθος της για τον θάνατο της μητέρας της. Εγκατεστημένη στις παρυφές του κύκλου, παρακολουθεί καθηλωμένη και θορυβημένη τον δημιουργικό παράδεισο να καταρρέει. Το Θέατρο για ονειροπόλους είναι ένα σαγηνευτικό μυθιστόρημα για ουτοπικά όνειρα και την απώλεια της αθωότητας και για τους πολέμους που μαίνονται ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες στο πεδίο της μεγαλοφυΐας. Συλλεκτική, πρώτη έκδοση, συνοδευόμενη από cd με τέσσερα τραγούδια εμπνευσμένα από το βιβλίο, γραμμένα από τη Σάμσον και τον David Gilmour, σε εκτέλεση David και Romany Gilmour.

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Πόλλυ Σάμσον, Θέατρο για ονειροπόλους, έφτασε στο νούμερο 2 της λίστας των ευπώλητων των Sunday Times και επιλέχθηκε ως Βιβλίο της Χρονιάς από τις εφημερίδες Times, Sunday Times, Telegraph, Daily Mail και το περιοδικό Spectator. Το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο Out of the Picture, συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα για το βραβείο του Author' s Club και πολλά διηγήματά της, ανάμεσά τους και αυτά από την πρώτη της συλλογή, Lying in Bed, έχουν διαβαστεί στο Radio 4. Μια δεύτερη συλλογή διηγημάτων της, με τίτλο Perfect Lives, διαβάστηκε στην εκπομπή του BBC «Book at Bedtime» και επιλέχθηκε ως Βιβλίο της Χρονιάς από τις εφημερίδες Sunday Times, Observer, Metro, Telegraph, Evening Standard και το περιοδικό Spectator. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, The Kindness, ανακηρύχθηκε επίσης Βιβλίο της Χρονιάς, μεταξύ άλλων από τις εφημερίδες Times και Observer. Έχει γράψει εισαγωγικά κείμενα, αναμεσά τους για τα πρώτα διηγήματα της Daphne du Maurier με τίτλο The Doll, και ήταν στην κριτική επιτροπή για το βραβείο μυθιστορήματος Costa και το βρετανικό Βιβλίο της Χρονιάς. Επίσης είναι στιχουργός και οι στίχοι της έχουν περιληφθεί σε τέσσερα άλμπουμ που έφτασαν στο νούμερο ένα, ανάμεσά τους το Division Bell των Pink Floyd και το On An Island του David Gilmour. Έχει εργαστεί στον χώρο των εκδόσεων και ως δημοσιογράφος, αρθρογραφώντας μεταξύ άλλων για δύο χρόνια στους Sunday Times. Φέτος έγραψε την εισαγωγή για τις νέες εκδόσεις των απομνημονευμάτων της Charmian Clift Peel Me A Lotus και Mermaid Singing και για την αγγλική έκδοση του κλασικού έργου της Μαργαρίτας Λυμπεράκη Τα ψάθινα καπέλα, με τίτλο Three Summers. Η Polly Samson έγινε μέλος της Βασιλικής Εταιρείας Λογοτεχνίας το 2018.

 

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πατάκη