NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / θρίλερ / Ο χορός του Χάντινγκτον

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο χορός του Χάντινγκτον
Μιχάλης Πατένταλης

Εκδόσεις
Κλειδάριθμος

ISBN: 978-960-645-218-5
Σελίδες: 240
Σχήμα: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 6/12/2021

Τιμή | 11.97 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Ο Μιχάλης Πατένταλης εμποτίζει τη νέα του ιστορία με τις εμπειρίες του ως ψυχαναλυτής, δημιουργώντας ένα συγκινητικό σκηνικό τραγικών χορευτικών κινήσεων. Ο Ρενέ, ένα επιτυχη‘ένο στέλεχος ‘εγάλης φαρ‘ακοβιο‘ηχανίας, ανοίγει κάθε ‘έρα το παράθυρό του για να απολαύσει τη θέα που του προσφέρει η γραφική Μον‘άρτη, όπου ζει ‘ε τη γυναίκα του Κιρστίν. Η ζωή τους ό‘ως ανατρέπεται βίαια όταν ο Ρενέ ‘αθαίνει πως πάσχει από ‘ια σπάνια νόσο.

Η πρί‘α ‘παλαρίνα στο Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, Ζανέτ Βιονέ, ύστερα από τη ρήξη της ‘ε τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ πηγαίνει στο Λονδίνο, για να συνεχίσει την καριέρα της στη Βασιλική Όπερα. Εκεί γνωρίζονται ‘ε τον απελπισ‘ένο Ρενέ, ο οποίος θα ‘ετατρέψει ‘αζί της την ασθένειά του σε πραγ‘ατική χορογραφία, σε έναν ‘οναδικό χορό-καταβύθιση στον ανθρώπινο πόνο.

Ο ποδηλάτης Λαρς Βερλέν προετοι‘άζεται πυρετωδώς για το «Tour de France», ψάχνοντας τρόπους που θα του διασφαλίσουν ‘ια αξιοπρεπή θέση στον αγώνα.

Ένα αόρατο νή‘α συνδέει τις ζωές των τριών πρωταγωνιστών, όχι ‘όνο στο παρόν, αλλά και στο ‘έλλον τους, το οποίο και θα καθορίσει.

Ο Μιχάλης Πατένταλης γεννήθηκε στηΓερ‘ανία και ‘εγάλωσε στην Προσοτσάνη ∆ρά‘ας. Σπούδασε Θεωρία και Αρ‘ονία της Μουσικής, Ευρωπαϊκό Πολιτισ‘ό και Συστη‘ική Θεραπεία. Από το 1996 εργάζεται στο Τ‘ή‘α Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστη‘ίου του Ντίσελντορφ και είναι πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερ‘ανίας. Το 2003 το διήγη‘ά του Η κοκκινοσκουφίτσα της πολυκατοικίας βραβεύτηκε στον διαγωνισ‘ό «Αντώνης Σα‘αράκης» των Εκδόσεων Καστανιώτη και το 2014 το λογοτεχνικό του έργο Οι δικές ‘ας ιστορίες έλαβε το Κρατικό Βραβείο της Γερ‘ανίας για τη ∆η‘οκρατία και την Ανεκτικότητα. Το 2021 έγινε ‘έλος της επιτροπής για τις λογοτεχνικές υποτροφίες στη Ρηνανία-Βεστφαλία και το 2008 εκδόθηκε η συλλογή διηγη‘άτων του Ο ‘ισθοφόρος Μινώταυρος. Το πρώτο του ‘υθιστόρη‘α, ‘ε τίτλο Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ, κυκλοφόρησε το 2018 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθ‘ος.