NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τέχνεs / Λευκώματα / Το Μπάουχαους και η Ελλάδα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Το Μπάουχαους και η Ελλάδα
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
Καπόν

ISBN: 978-618-5209-85-8
Σελίδες: 488/Eικόνες: 304
Σχήμα: 24,5 x 30cm
Εξώφυλλο: Πανόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2021

Τιμή | 52.47 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το 2019 εορτάστηκαν σε όλο τον κόσμο τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Μπάουχαους στη Βαϊ- μάρη. Η σχολή, στα 14 χρόνια της τρικυμιώδους πορεί- ας της, είχε καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του γούστου και της μοντέρνας αισθητικής του 20ού αιώνα. Ωστόσο, δεν υπήρξε μόνο μια σχολή σκέψης για τον βιο- μηχανικό σχεδιασμό και τη μορφοποίηση ενός διαχρονι- κού «στιλ της μηχανής», αλλά στην κυριολεξία ένα εργα- στήρι παραγωγής μιας νέας αντίληψης του κόσμου, ένα εργαστήρι παραγωγής της νέας εποχής.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτ- γάρδης οργάνωσαν κύκλο εκδηλώσεων με κορυφαίο το διεθνές Συνέδριο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 30 Μαΐου-1η Ιουνίου 2019. Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 60 Έλληνες και ξένοι αναγνωρισμένοι ειδικοί και ερευνητές, με επιλεγμένες ανακοινώσεις σχετικές με την πρόσληψη της εμπειρίας του Μπάουχαους στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στη Μέση Ανατολή και στις ΗΠΑ, πριν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο δίγλωσσος και καλαίσθητος τόμος «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα», που εκδίδεται με τη στήριξη του Υπουρ- γείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, περιλαμβάνει όλες τις ανακοινώσεις στο συνέδριο, πλαισιωμένες από χαρα- κτηριστική και πρωτότυπη εικονογράφηση.

Γλώσσa: ελληνική και αγγλική

Άλλα βιβλία του συγγραφέα