NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία IIΙ / Ξένη Λογοτεχνία IIΙΙ / Οι τρεις ζωές του Γιόζεφ Κλάιν

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οι τρεις ζωές του Γιόζεφ Κλάιν
Ούλλα Λέντσε

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-16-9787-1
Μετάφραση: Πελαγία Τσινάρη
Σελίδες: 360
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 12/2021

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Πριν από την εμπλοκή των Αμερικανών στον B΄ Παγκόσμιο πόλεμο, στους δρόμους της Νέας Υόρκης μαίνονται ταραχές, η πόλη θυμίζει καζάνι που βράζει. Αντισημιτικές και ρατσιστικές οργανώσεις πασχίζουν να κερδίσουν την εύνοια των μαζών, Γερμανοί εθνικιστές δοξάζουν τον Χίτλερ ως τον σωστό άνθρωπο στη σωστή στιγμή. Ο Γερμανός μετανάστης Γιόζεφ Κλάιν ζει σχετικά ανεπηρέαστος από όλα αυτά. Ο δικός του κόσμος είναι οι πολυφυλετικοί δρόμοι του Χάρλεμ και το μεγάλο του πάθος ο ραδιοερασιτεχνισμός. Στις μπάντες των ραδιοερασιτεχνών γνωρίζει και τη Λόρεν, μια νεαρή ακτιβίστρια που τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τον ήσυχο Γερμανό. Όμως οι τεχνικές δεξιότητες του Γιόζεφ προσελκύουν την προσοχή ισχυρών ανδρών και, προτού προλάβει να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, ο Γιόζεφ είναι κιόλας ένα μικρό γρανάζι στον μηχανισμό του δικτύου κατασκόπων της γερμανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών... Η περιπετειώδης πορεία του θα τον οδηγήσει αργότερα στην Αργεντινή και στην Κόστα Ρίκα, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του.

Βασισμένη σε αληθινά περιστατικά, η ιστορία του μετανάστη από τη Ρηνανία Γιόζεφ Κλάιν, που μπαίνει στο στόχαστρο των μεγάλων δυνάμεων ενώ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, φωτίζει τις κατασκοπικές δραστηριότητες του ναζιστικού καθεστώτος στην Αμερική.

H Ούλλα Λέντσε γεννήθηκε το 1973 στο Μενχενγκλάντμπαχ, σπούδασε μουσική και φιλοσοφία στην Κολονία και σήμερα ζει στο Βερολίνο. Έχει γράψει τέσσερα μυθιστορήματα και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ άλλων, το 2016, με το Λογοτεχνικό Βραβείο του Πολιτιστικού Κύκλου της Γερμανικής Οικονομίας για το σύνολο του έργου της.

«Υπέροχο μυθιστόρημα που βλέπει την πραγματική Ιστορία υπό εξαιρετικά πρωτότυπη οπτική».

New York Times of Books

«Πυκνό, λακωνικό, εκθαμβωτικά ποιητικό».

Tagesspiegel

«Καλύτερα από κάθε συγγραφέα της γενιάς μας, η Ούλλα Λέντσε μπορεί να μεταφέρει στην αφήγησή της την ατμόσφαιρα και την ιδιοσυγκρασία μακρινών τόπων και των κατοίκων τους. Στις Τρεις ζωές του Γιόζεφ Κλάιν χρησιμοποιεί αυτήν της την ικανότητα για να επεξεργαστεί για πρώτη φορά ένα ιστορικό υλικό, και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό».

Inger-Maria Mahlke

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πατάκη