NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες, / Δοκίμια, Μελέτες ,Μαρτυρίες / Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Γιάννης Μπεχράκης. Με τα μάτια της ψυχής
Αρχιμανδρίτης Γιώργος

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-169-593-8
Σελίδες: 96
Σχήμα: 14Χ19.5 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 02/2022

Τιμή | 7.11 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Το όνομα του Γιάννη Μπεχράκη (1960-2019) είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις σημαντικότερες στιγμές της παγκόσμιας φωτοειδησεογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Μάρτυρας των γεγονότων που συνθέτουν τη σύγχρονη ιστορία και υπερασπιστής εκείνων που την υφίστανται, ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ένας βαθιά στρατευμένος ανθρωπιστής. Κύριο χαρακτηριστικό του ο ρεαλιστικός και ταυτόχρονα ιδεαλιστικός τρόπος καταγραφής της ανθρώπινης τραγωδίας και η συνεχής υπενθύμιση ότι η ελπίδα επιζεί μέσα στη δυστυχία και στην καταστροφή.

Βασισμένο σε σειρά συζητήσεών του με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, το βιβλίο Γιάννης Μπεχράκης-Με τα μάτια της ψυχής αποτυπώνει με τρόπο ανάγλυφο τη φιλοσοφία και τον τρόπο σκέψης του πολυβραβευμένου Έλληνα φωτογράφου και μας παραδίδει ατόφια την ποιητική της τέχνης και της ζωής του.

Συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι διδάκτωρ συγκριτικής γραμματολογίας της Σορβόννης. Είναι τακτικός συνεργάτης της Δημόσιας Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture). Στην Ελλάδα κυκλοφορούν τα βιβλία του Μίκης Θεοδωράκης-Η ζωή μου, Θόδωρος Αγγελόπουλος-Με γυμνή φωνή και Μελίνα-Μία σταρ στην Αμερική (με τον Σπύρο Αρσένη) από τις Εκδόσεις Πατάκη. Στη Γαλλία κυκλοφορούν τα βιβλία του Mot à Mot (με την Danielle Mitterrand) από τις Εκδόσεις Le Cherche Midi, Μikis Théodorakis par lui-même και Théo Angelopoulos-Le temps suspendu από τις Εκδόσεις Actes Sud. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του πολιτισμού στη Γαλλία και στον κόσμο.

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ.Πατάκη