NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Λογιστική - Δίκαιο και νομοθεσία / Εταιρική Νομοθεσία (2η έκδοση)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Εταιρική Νομοθεσία (2η έκδοση)
Γρηγόρης Κούτρας, Θάνος Αλαφογιάννης

Εκδόσεις
Πρόσθεση

ISBN: 978-618-84861-8-8
Σελίδες: 620
Σχήμα: 17Χ24cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2022

Τιμή | 45 €

προσθήκη στο καλάθι

 datafiles/file/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1.pdf

Κυκλοφόρησε  η αναβαθμισμένη έκδοση του βιβλίου όλων των νόμων που αφορούν τις Ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, με ανάλυση και σχόλια, συνδυασμένα με το ασφαλιστικό των επιχειρηματιών και μετόχων και ηλεκτρονικά τα πρότυπα καταστατικά όλων των εταιρικών μορφών.

ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:

Μόλις ψηφίστηκε ο νέος νόμος Ν.4919/7.4.2022, ο οποίος επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις διαδικασίες σύστασης επιχειρήσεων και στην υπηρεσία μίας στάσης του Γ.Ε.ΜΗ., καταργώντας άμεσα τους ισχύοντες μέχρι σήμερα Ν.4441/16 και Ν.4635/19 όπως και οτιδήποτε αναφερόταν σε αυτούς. Πλέον, οτιδήποτε αναφέρεται σε αυτούς τους δύο νόμους παραπέμπει στον νέο νόμο Ν.4919/22, στον οποίο προσθέσαμε ερμηνεία ανά άρθρο. Πλέον αυτού, η αλλαγή που επέφερε ο Ν.4916/28.03.2022 στα μετοχικά μερίδια των Ανωνύμων εταιρειών, αλλάζοντας το 'Αρθρο 35 του νόμου Ν.4548/18, επέβαλλε την ανάγκη να αναβαθμίσουμε άμεσα το βιβλίο μας ακόμα μια φορά αυτόν τον χρόνο, με τις νέες πληροφορίες και αναλύσεις που αυτό χρειάζεται να περιέχει. Σε 640 σελίδες διαθέτει όλες τις αλλαγές στους νόμους για εταιρείες όλων των μορφών που έχουν επέλθει μέχρι σήμερα μέχρι και τον Ν.4919/22, και ιδίως τις αλλαγές που επέφεραν στους βασικούς νόμους της Α.Ε. ο Ν.4916/22 και στις Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε. και Ε.Ε. οι νόμοι Ν.4811/26.6.21 και Ν.4872/10.12.21, Σε αυτή την έκδοση αναλύονται με ιδιαίτερη προσοχή οι νόμοι που αφορούν τις Ανώνυμες Εταιρείες, τις ευθύνες Δ.Σ. και τους μετασχηματισμούς σε αυτές. Περιέχει τα νέα πρότυπα καταστατικά των εταιρειών όπως αυτά ισχύουν από 1.1.2022, με τα επεξηγηματικά τους παραρτήματα. Όλα τα νέα πρότυπα καταστατικά επιπλέον υπάρχουν σε μορφή πλήρως επεξεργάσιμου Word αρχείου σε ειδική σελίδα στο site μας www.prosthesi.com. Αυτά τα αρχεία, είναι προσβάσιμα με μοναδικό κωδικό που υπάρχει στην ταυτότητα του βιβλίου και οι αγοραστές του θα μπορούν να τα «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους και να τα επεξεργαστούν, αποφεύγοντας λάθη και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Η μεγάλη διαφορά με την προηγούμενη έκδοση, είναι η πρόσθεση ειδικών κεφαλαίων για το ασφαλιστικό των επιχειρηματιών και μια σύντομη φορολογική τους αντιμετώπιση. Ξεχωρίζει σε ιδιαίτερο κεφάλαιο το ασφαλιστικό των Διευθ. Συμβούλων και των μελών Δ.Σ. των Ανωνύμων εταιρειών το οποίο παρουσιάζει σημαντικές διαφορές με αυτό των υπολοίπων επιχειρηματιών.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Μας ζητήθηκε πρόσφατα από πελάτη μας στο εξωτερικό να ιδρύσουμε δύο θυγατρικές εταιρείες στην Ελλάδα. Στην επικοινωνία μας μαζί του, καταλάβαμε ότι τον απασχολούσε ιδιαίτερα η ασφάλιση και φορολογία των μελών του Δ.Σ. των νέων εταιρειών, πέρα από την μορφή τους και την σχέση που θα είχαν μεταξύ τους (όμιλος). Εξηγώντας τα περίεργα της Ελληνικής Εταιρικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας και σε συνδυασμό με την αλλαγή στον Ν.4635/19 του ΓΕΜΗ που έφεραν οι Ν. 4796/21 και 4872/21, όπως και στον Ν.4441/16 με τον Ν.4712/20 για την απλοποίηση των διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, προσθέτοντας τις αλλαγές που επέφεραν στους βασικούς νόμους των Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε., Ο.Ε. και Ε.Ε. οι νόμοι Ν.4811/26.6.21 και Ν.4872/10.12.21, κατανοήσαμε την ανάγκη επικαιροποίησης του βιβλίου μας ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ άμεσα. Επιπλέον, η τροποποίηση της απόφασης με αρ. 11026/30-01-2020 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 6413/31.12.2021, έφερε σημαντικές αλλαγές στα πρότυπα καταστατικά των εταιρειών όπως αυτά ισχύουν πλέον από 1.1.2022, μας επέτρεψε εκτός της ανανέωσής τους στο βιβλίο, να προσθέσουμε επεξηγηματικά παραρτήματα και το κυριότερο, να τα τοποθετήσουμε με μορφή πλήρως επεξεργάσιμου Word αρχείου σε ειδική σελίδα στο site μας www.prosthesi.com. Αυτά τα αρχεία, είναι προσβάσιμα με μοναδικό κωδικό που υπάρχει στην ταυτότητα του βιβλίου και οι αγοραστές του θα μπορούν να τα «κατεβάσουν» στον υπολογιστή τους και να τα επεξεργαστούν, αποφεύγοντας λάθη και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Επίσης, προσθέσαμε και ένα Υπόδειγμα καταστατικού για κοινωφελείς εταιρείες (ΚΟΙΝΣΕΠ), θεωρώντας ότι θα είναι πολύ χρήσιμο στους αναγνώστες μας που ασχολούνται με αυτές. Η μεγάλη διαφορά με την προηγούμενη έκδοση, είναι η πρόσθεση ειδικών κεφαλαίων για το ασφαλιστικό των επιχειρηματιών και μια σύντομη φορολογική τους αντιμετώπιση. Ξεχωρίσαμε σε ιδιαίτερο κεφάλαιο το ασφαλιστικό των Διευθ. Συμβούλων και των μελών Δ.Σ. των Ανωνύμων εταιρειών το οποίο παρουσιάζει σημαντικές διαφορές με αυτό των υπολοίπων επιχειρηματιών. Πιστεύουμε ότι σας παρουσιάζουμε ένα ολοκληρωμένο σύνολο των βασικών νόμων και κανόνων του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων σήμερα και ότι θα γίνουμε αρωγοί στην δύσκολη εργασία κατανόησης και επιλογής όλων των κρίσιμων σημείων που χρήζουν ιδιαιτέρας προσοχής στην σύνταξη, μετατροπή και οποιαδήποτε προσθήκη σε καταστατικά. Θεωρούμε ότι θα βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού, μέσα από ένα βιβλίο τους λογιστές, φοροτεχνικούς και δικηγόρους των επιχειρήσεων, να κάνουν την εργασία τους γρηγορότερα, ευκολότερα και με το δυνατόν μικρότερα προβλήματα.

Γρηγόρης Κούτρας - Θάνος Αλαφογιάννη