NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογιστική / Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2022 (Α+Β Τόμος )

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2022 (Α+Β Τόμος )
Astbooks

Εκδόσεις
Astbooks

ISBN: 978-618-209-013-8
Κωδικός: 978-618-209-018-3
Σελίδες: 660
Σχήμα: 21Χ29cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 18/03/2022

Τιμή | 50.4 €

προσθήκη στο καλάθι
Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2022 (Α+Β Τόμος )

 

Ο νέος δίτομος «Οδηγός Φορολογικών Δηλώσεων 2022» της Astbooks, αποτελεί τον πλέον αναλυτικό οδηγό (800 σελίδων και άνω) για τη συμπλήρωση των εντύπων Ε1, Ε2, Ε3, Ν και Κατάστασης Φορολογικής Αναμόρφωσης περιλαμβάνοντας κάθε είδους αλλαγές που επηρεάζουν τη συμπλήρωση των εντύπων και τον υπολογισμό του φόρου που καλούνται να καταβάλουν τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα. Ο «Οδηγός» έχει εμπλουτιστεί και επικαιροποιηθεί σύμφωνα με την νέες αποφάσεις σχετικά με την συμπλήρωση και υποβολή όλων των εντύπων. Επιπλέον, η φορολογική αντιμετώπιση των θεμάτων έχει γίνει λαμβανομένων υπόψη όλων των τροποποιήσεων που έχουν επέλθει στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ) ν.4172/2013 και λόγω της πανδημίας του COVID-19. Για το λόγω αυτό η επιστημονική ομάδα της Astbooks, έκανε προσπάθεια και συγκέντρωσε όλες εκείνες τις έκτακτες ενισχύσεις που δόθηκαν λόγω της πανδημίας αλλά και λόγω φυσικών καταστροφών σε ξεχωριστό Παράρτημα, διευκολύνοντας τον αναγνώστη να βρει με άμεσο τρόπο την φορολογική αντιμετώπιση της ενίσχυσης και την σύνδεση με τον κωδικό της δήλωσης. Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στα χέρια κάθε επαγγελματία λογιστή -φοροτεχνικού, το οποίο θα μπορεί να το συμβουλεύεται καθ? όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο το διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στο τέλος κάθε εντύπου υπάρχουν χρηστικά ευρετήρια για την κατά το δυνατόν ευκολότερη αναζήτηση του ζητήματος που σας ενδιαφέρει. Αναλυτικότερα, όσον αφορά όλα τα έντυπα (Ε1, Ε2, Ε3, Ν) θα βρείτε ανάλυση ανά πίνακα και κωδικό, αλφαβητικό ευρετήριο καθώς και όλες τις αλλαγές σε λεκτικά των κωδικών και προσθήκη νέων που υπάρχουν φέτος: Επίσης περιλαμβάνονται πλήθος σχετικών διατάξεων και εγκυκλίων αποφεύγοντας απλά μια στείρα συμπλήρωση κωδικών καθώς και πλήθος παραδειγμάτων. Ενδεικτικά:

Στο έντυπο Ε1, περιλαμβάνονται, σε ξεχωριστά θέματα ολοκληρωμένα παραδείγματα, ανάλωσης κεφαλαίου, συμπλήρωσης Ε1-Ε3 εργαζόμενου με μπλοκάκι, ο οποίος απασχολήθηκε διαδοχικά στο ίδιο έτος ως μισθωτός, δήλωσης φορολογίας εισοδήματος έγγαμου ζευγαριού φορολογικού έτους 2022 (εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Στο έντυπο Ε2, περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες συμπλήρωσης γύρω από τα ακίνητα όπως και των περιπτώσεων σχετικά με την υπεκμίσθωση και τη βραχυχρόνια μίσθωση, καθώς και τα ανείσπρακτα μισθώματα. Επιπλέον, περιλαμβάνεται παράρτημα με παραδείγματα ενοικίασης καταστήματος με οφειλόμενα μισθώματα, κενού ακινήτου, εκμίσθωσης διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb, υπεκμίσθωσης διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb, δωρεάν παραχώρησης διαμερίσματος σε τέκνο, δωρεάν παραχώρησης διαμερίσματος σε τρίτο και συμπλήρωσης εντύπων Ε2 και Ε1 και υπολογισμός του φόρου .

Στο έντυπο Ε3, περιλαμβάνεται ολοκληρωμένο παράδειγμα για τη συμπλήρωση του Πίνακα Ε (διαφορές λογιστικής-φορολογικής βάση), για τη συμπλήρωση του εντύπου από ατομική επιχείρηση με απλογραφικά βιβλία καθώς και παράδειγμα ηλεκτρονικής υποβολής.

Στο έντυπο Ν, περιλαμβάνονται αναλυτικά παραδείγματα εφαρμογής της μεθόδου πίστωσης φόρου αλλοδαπής με αντίστοιχη συμπλήρωση του εντύπου Ν καθώς και συμπλήρωσης του εντύπου Ν για νομικό πρόσωπο κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά και ολοκληρωμένο παράδειγμα συμπλήρωσης του Πίνακα 2 όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Επιστημονική Ομάδα ASTbooks

Άλλα βιβλία του συγγραφέα