NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία / Ξένη Λογοτεχνία I / Ξένη Λογοτεχνία IIΙ / Ξένη λογοτεχνία ΙΙΙΙΙ / Η πυρά

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η πυρά
György Dragomán

Εκδόσεις
Κλειδάριθμος

ISBN: 978-960-645-279-6
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Σελίδες: 520
Σχήμα: 14 x 20,5 εκ.
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 11/05/2022

Τιμή | 16.92 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα με την απειλητική και συνάμα ελπιδοφόρα ατμόσφαιρα ενός παραμυθιού. Η δεκατριάχρονη Έμα μεγαλώνει σε μια χώρα της Ανατολικής Ευρώπης με δικτατορικό καθεστώς, όπου η καταπίεση δεν έχει τέλος. Όταν οι γονείς της σκοτώνονται, μπαίνει σε ορφανοτροφείο, αλλά πολύ σύντομα την παίρνει από εκεί η γιαγιά της, μια ηλικιωμένη γυναίκα την οποία η Έμα γνωρίζει για πρώτη φορά. Και ενώ η πατρίδα της συγκλονίζεται από μια βίαιη επανάσταση, η Έμα-σαν μαθητευόμενη μάγισσα- αρχίζει να μαθαίνει τους τρόπους της Γιαγιάς, που ξέρει να λέει το φλιτζάνι, μπορεί να πληγώνει ή να γιατρεύει ανθρώπους κατά βούληση και μοιράζεται το σπίτι της με το φάντασμα του νεκρού άντρα της. Αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που οι περισσότεροι κάτοικοι της μικρής πόλης αντιμετωπίζουν τη Γιαγιά με καχυποψία και περιφρόνηση. Υποψιάζονται ότι αυτή και ο μακαρίτης σύζυγός της είχαν κάποια ανάμιξη στην εξαφάνιση επίσημων εγγράφων της μυστικής αστυνομίας του καθεστώτος. Καθώς η Έμα μαθαίνει την ιστορία της οικογένειάς της, συνειδητοποιεί ότι πασπαλίζοντας την καθημερινότητα με λίγη μαγεία οι παππούδες της έβρισκαν μια διαφυγή από την ωμή πραγματικότητα.

Ο Γκιόργκι Ντραγκομάν γεννήθηκε στην Τρανσυλβανία το 1973 και μετακόμισε στην Ουγγαρία όταν ήταν έφηβος. Το πρώτο του μυθιστόρημα, The White King και στη συνέχεια Η Πυρά έχουν βραβευτεί και ήταν στη βραχεία λίστα σημαντικών βραβείων στην Ουγγαρία, στη Γαλλία, στην Ιταλία και αλλού.