NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Ιατρική & υγεία / Ανθρωπολογία / Νευρολογία / Νοσηλευτική / Νοσηλευτικές διαδικασίες στη μονάδα εντατικής θεραπείας (Β' έκδοση)

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Νοσηλευτικές διαδικασίες στη μονάδα εντατικής θεραπείας (Β' έκδοση)
Συλλογικό Έργο

Εκδόσεις
University Studio press

ISBN: 978-960-12-2570-8
Σελίδες: 294
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 04/202

Τιμή | 24.3 €

προσθήκη στο καλάθι

 

δεύτερη έκδοση του βιβλίου, τρία χρόνια μετά την πρώτη, και μεσούσης της πανδημίας SARS-COV 19, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του συνεχώς μεταβαλλόμενου υγειονομικού περιβάλλοντος. Mεταξύ των ενοτήτων που προστέθηκαν, περιλαμβάνονται πρωτόκολλα και διαδικασίες για την ασφαλή και αποτελεσματική νοσηλευτική φροντίδα ασθενών με πνευμονία covid19. Συγκεντρώνει τις νοσηλευτικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι οποίες από 67 έγιναν 76 (λόγω πανδημίας). Περιγράφεται η τεχνική τους, το απαραίτητο υλικό και τα βήματα κάθε παρέμβασης. Οι βασικές αυτές γνώσεις που αφορούν τον άρρωστο, και ειδικά τον άρρωστο της ΜΕΘ, εναρμονίζονται με τις κατευθυντήριες οδηγίες, τις νοσηλευτικές διαδικασίες και τα κλινικά Νοσηλευτικά Πρωτόκολλα που συνιστούν τα αρμόδια επιστημονικά όργανα. Διαμορφώνονται μέσα από διαδικασίες ομοφωνίας, τεκμηρίωσης, υψηλού βαθμού αξιοπιστίας εφαρμόζοντας τη Νοσηλευτική βασισμένη σε ενδείξεις (Evidence -Based Nursing EBN) και ισχύ στην κλινική πρακτική. Το Νοσοκομείο «Σωτηρία» ορίστηκε ως το πρώτο νοσοκομείο αναφοράς περιστατικών κορωνοϊού, ενώ η ΜΕΘ της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής κλινικής ΕΚΠΑ, υπήρξε η πρώτη ΜΕΘ πανελληνίως, η οποία υποδέχθηκε τον πρώτο βαρέως πάσχοντα ασθενή με πνευμονία covid-19. Στη συγγραφή του έργου συμμετείχε το νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ της Α'Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», έχοντας την έγκριση της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

O Γαβριήλ Λάζος είναι νοσηλευτής RN, MSc, PhD(c) και Προϊστάμενος ΝΥ ΜΕΘ Α' Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

O Γεώργιος Αργυρίου είναι νοσηλευτής ΜΕΘ, MSc, PhD, της PIVA22 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Sahlgrenska στο Gothenburg της Σουηδίας.

Άλλα βιβλία του συγγραφέα