NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Παιδικά βιβλία / Παιδική λογοτεχνία / Καθετί το λυπηρό είναι ένα ψέμα

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Καθετί το λυπηρό είναι ένα ψέμα
Ντάνιελ Ναγέρι

Εκδόσεις
Πατάκη

ISBN: 978-960-169-736-9
Μετάφραση: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, Καρολίνα Μιζάν
Σελίδες: 416
Σχήμα: 14 x 21 cm
Εξώφυλλο: χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2022

Τιμή | 15.93 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Σε ένα γυμνάσιο της Οκλαχόμα, ο Κχόσρου (που όλοι τον φωνάζουν Ντάνιελ) στέκεται μπροστά στο δύσπιστο κοινό των συμμαθητών του και μιλάει για την οικογένειά του, υφαίνοντας μαζί πραγματικές και φανταστικές ιστορίες από τη ζωή των Ιρανών προγόνων του, καθώς και μύθους βγαλμένους από την πλούσια περσική λαϊκή παράδοση. Κατασκευάζει έτσι ένα μεγάλο παραμύθι με σκοπό να σώσει τη ζωή του. Ή, πιο σωστά, για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στην αλήθεια.

Ένας μαγευτικός και σαγηνευτικός συνδυασμός τρυφερότητας, χιούμορ και αφηγηματικής δύναμης. Ο Ντάνιελ ξεδιπλώνει μέσα στο αφιλόξενο περιβάλλον μιας σχολικής τάξης μία ιστορία για να σώσει τη ζωή του, σαν μια σύγχρονη Σεχραζάντ στις Χίλιες και μία νύχτες. Η αφήγηση πλέκεται αριστοτεχνικά, δημιουργώντας έναν εντυπωσιακό λογοτεχνικό καμβά. Καθώς γυρνάς τις σελίδες, νιώθεις περίπου όπως οι πρόγονοί μας όταν μαζεύονταν γύρω από μια φωτιά και άκουγαν ιστορίες.

Ένα υποβλητικό αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα ειπωμένο με κέφι από έναν αξιαγάπητο νεαρό Ιρανό πρόσφυγα. Το συναρπαστικό αυτό βιβλίο θέτει μεταξύ άλλων ερωτήματα όπως: Ποιος κατέχει την αλήθεια; Ποιος τολμά να την πει; Ποιος την πιστεύει;