NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Πληροφορική / Επιστήμη υπολογιστών

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Επιστήμη υπολογιστών
Nell Dale,John Lewis

Εκδόσεις
Κριτική

ISBN: 978-960-586-416-3
Κωδικός: 112691202
Μετάφραση: Αγαμέμνων Μήλιος
Σελίδες: 736
Σχήμα: 17Χ24cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2022

Τιμή | 65.7 €

προσθήκη στο καλάθι

 

H Επιστήμη υπολογιστών προσφέρεται ως βασικό σύγγραμμα για ένα εισαγωγικό μάθημα στην πληροφορική. Οι συγγραφείς αναλύουν το υπολογιστικό σύστημα στα διάφορα επίπεδά του. Tο βιβλίο έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει μια επισκόπηση των επιπέδων αυτών, παρουσιάζοντας τις υποκείμενες τεχνολογίες υλικού και λογισμικού, ώστε να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εκτιμήσουν και κατανοήσουν όλες τις πτυχές των υπολογιστικών συστημάτων.

Στα παιδαγωγικά χαρακτηριστικά του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Βιογραφίες: Σύντομες και ενδιαφέρουσες βιογραφίες ατόμων με μεγάλη συνεισφορά στην πληροφορική, δίνοντας έμφαση στην ιστορία και στο εύρος της επιστήμης.

Ενότητες «Το γνωρίζατε;»: Με ενδιαφέρουσες πληροφορίες που πηγάζουν από την ιστορία της επιστήμης υπολογιστών, από τρέχουσες καταστάσεις και από τις εμπειρίες των συγγραφέων. Αυτά τα μικρά χρονογραφήματα έχουν σχεδιαστεί για να διασκεδάζουν, να εμπνέουν, να εξάπτουν την περιέργεια και, φυσικά, να εκπαιδεύουν.

Ενότητες «Ζητήματα δεοντολογίας»: Tονίζουν το γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα της πληροφορικής συνοδεύονται επίσης από ευθύνες. Η ιδιωτικότητα, οι κακόβουλες επιθέσεις, οι ιοί και η ελευθερία του λόγου συγκαταλέγονται στα θέματα που αναλύονται. Μετά τις ασκήσεις κάθε κεφαλαίου, ακολουθεί η ενότητα «Ερωτήσεις για σκέψη», όπου τίθενται ενδιαφέροντα ερωτήματα για αυτά τα ζητήματα δεοντολογίας και για το περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου.