NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Λογοτεχνία / Νεοελληνική λογοτεχνία / Μυθιστόρημα / Ελληνική Πεζογραφία-3 / Ελληνική Πεζογραφία-5 / Ο Τσε αυτοκτόνησε

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Ο Τσε αυτοκτόνησε
Μάρκαρης, Πέτρος

Εκδόσεις
Κείμενα

ISBN: 978-618-5642-13-6
Σελίδες: 480
Σχήμα: 13.5 x 20.5 cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 23/12/2022

Τιμή | 19.08 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η Αθήνα σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων, αναπτυξιακών προγραμμάτων, οικονομικών σκανδάλων, ρατσισμού και ωμής βίας. Η αυτοκτονία ενός γνωστού επιχειρηματία ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή ταράζει τα νερά της κοινής γνώμης ενώ οι πολιτικοί δεν αντιδρούν. Οι δημόσιες αυτοκτονίες όμως συνεχίζονται και έτσι ο αστυνόμος Χαρίτος καλείται να βρει το νήμα που τις συνδέει προσπαθώντας παράλληλα να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό του τμήματος ανθρωποκτονιών αυτούς που εποφθαλμιούν τη θέση του.

Η ματιά του Πέτρου Μάρκαρη για άλλη μια φορά διεισδύει στον πυρήνα του κοινωνικού ιστού αναδεικνύοντας φαινόμενα και καταστάσεις που βρίσκονται πάντα στην επικαιρότητα και προσπαθεί να αποκαλύψει τα αίτιά τους, που έχουν θαφτεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

Ο Πέτρος Μάρκαρης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1937. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην Αυστρία και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1964. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 1965 με το θεατρικό έργο Η ιστορία του Αλή Ρέτζο. Μετέφρασε σημαντικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και συνεργάστηκε με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο σε σενάρια ταινιών (Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού, Το Βλέμμα του Οδυσσέα, Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα, Η Σκόνη του Χρόνου κ.ά.). Το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα Νυχτερινό Δελτίο από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Μετέφρασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολόκληρο τον Φάουστ του Γκαίτε, καθώς και την πρώτη γραφή του Φάουστ. Έχει εκδώσει διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα και έχει τιμηθεί με σημαντικά διεθνή λογοτεχνικά βραβεία για το έργο του. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.

Πηγή:δελτίο τύπου εκδ. Κείμενα

Άλλα βιβλία του συγγραφέα