NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Έλληνες Εκδότες / Γεωργαντά Αικατερίνη / Γρηγόρης / Διδάσκω και μαθαίνω στο σχολείο

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Διδάσκω και μαθαίνω στο σχολείο
Χρονοπούλου Χρύσα

Εκδόσεις
Γρηγόρη

ISBN: 978-960-333-760-7
Σελίδες: 141
Σχήμα: 24Χ16cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο

Τιμή | 13 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Αίτημα της εποχής μας είναι και η ικανότητα του ανθρώπου να συμβιώνει με τους άλλους αρμονικά, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε πανανθρώπινο. Να διακατέχεται από συναισθήματα αλληλεγγύης, συνεργασίας, προσφοράς προς το σύνολο και αυτοθυσίας. Η κοινωνικοποίησή του να σημαίνει προβληματισμό στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα της εποχής του, που έχουν σχέση με τους αγώνες των λαών για την ευτυχία τους, όπως είναι τα πολιτικά δικαιώματα, να σημαίνει ακόμη εκδημοκρατισμό, εκσυγχρονισμό της πολιτικής ζωής και των θεσμών της πολιτείας, φραγμό στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτός ο υπεύθυνος άνθρωπος- πολίτης αποτελεί το όραμα της εκπαίδευσης κι αυτόν πρέπει να αγωνιστούμε να διαμορφώσουμε στο σχολείο, αν πράγματι επιθυμούμε έναν καλύτερο κόσμο, γιατί η παιδαγωγική δεν υπάρχει παρά για να υπηρετεί το παιδί και την κοινωνία. Εφ' οσον δεν επιτελεί αυτόν τον προορισμό, αυτοκαταργείται.

Η Χρύσα Χρονοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αγίους Αναργύρους Αττικής όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου επέστρεψε κάποια χρόνια αργότερα και εκπόνησε διδακτορικό στα παιδαγωγικά. Δίδαξε τα φιλολογικά μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Εύβοιας και της Αττικής. Ως υποψήφια διδάκτωρ συνεργάστηκεμε την Α΄ Έδρα της Παιδαγωγικής και οργάνωσε φροντιστηριακά μαθήματα για τους προπτυχιακούς φοιτητές, στο πλαίσιο προετοιμασίας καθηγητών για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στα σεμινάρια αυτά δίδαξε θέματα γενικής διδακτικής και ειδικής στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο,

Παράλληλα δημοσίευσε άρθρα σε παιδαγωγικά και φιλολογικά περιοδικά, καθώς και τις μελέτες: Δούλοι και δουλεία στον Όμηρο, (1987, 2007), Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση (1992), Η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από το πρωτότυπο (1992), Με αφορμή ένα ποίημα του Καβάφη, Δοκιμή αγωνίας (1992), Ρόζα Ιμβριώτη της ζωής και του σχολείου (2011). Από το 2009 έχει ιστολόγιο, (chryssablog.wordpress.com), στο οποίο δημοσιεύει άρθρα με ποικίλο περιεχόμενο.

Πηγή:εκδ.Γρηγόρη