NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Γενικά Βιβλία / Δίκαιο-Νομικά Βιβλία / Αστικό δίκαιο / Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ, 2023

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Η αναιρετική δίκη με άξονα το άρθρο 573 ΚΠολΔ, 2023
Αννα Ε. Πλεύρη

Εκδόσεις
Σάκκουλα

ISBN: 978-960-648-689-0
Σελίδες: XVIII + 288
Σχήμα: 17Χ24cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2023

Τιμή | 34 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η διαδικασία της αναιρετικής δίκης καθ' εαυτή, μέσω της οποίας επιζητείται η τελευταία δικαιοδοτική κρίση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δεν έχει αποτελέσει αντικείμενο μονογραφικής επεξεργασίας. Η προκείμενη μονογραφία παρουσιάζει συστηματικά και αναλυτικά την αναιρετική διαδικασία, με άξονα τη ρύθμιση του άρθρου 573 ΚΠολΔ. Στο πλαίσιο της προηγηθείσας της συγγραφής έρευνας στη δημοσιευμένη νομολογία του Αρείου Πάγου μελετήθηκαν περί τις 2.000 αποφάσεις του, γεγονός που κατέστησε δυνατό να παρουσιαστούν συστηματικά και κριτικά στο έργο, εκτός από τις απόψεις που έχουν υποστηριχθεί στη θεωρία, και όλες οι θέσεις του Ακυρωτικού στα δικονομικά ζητήματα που αποτελούν αντικείμενο της μονογραφίας.

Το βιβλίο αναλύει τη λειτουργία της δίκης της αναίρεσης ως του κορυφαίου και έσχατου ενδίκου μέσου εντός του ελληνικού δικονομικού συστήματος και προσεγγίζει ερμηνευτικά όλα τα ζητήματα εκ της εφαρμογής ή μη στην αναιρετική δίκη διατάξεων του γενικού μέρους του ΚΠολΔ, πάντοτε με άξονα το άρθρο 573 § 1[GK1] ΚΠολΔ. Η ύλη του έργου καταστρώνεται μεθοδικά και οργανωμένα, οι αναπτύξεις διακρίνονται από βάθος, αλλά και σαφήνεια και όλες οι προτεινόμενες λύσεις διαθέτουν ερευνητικό και δογματικό υπόβαθρο, ώστε το έργο να καθίσταται απαραίτητο για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης και κάθε εφαρμοστή και ερευνητή του δικαίου που ενδιαφέρεται για την αναιρετική δίκη.

Πηγή:δελτίο τύπου εκ.Σάκκουλα

Άλλα βιβλία του συγγραφέα