NEWSLETTER

Συπληρώστε το email σας
για να λάβετε τις προσφορές
και τα νέα της Bookstation

Κατηγορίες / . / Τεχνικά / Μαθηματικά / Γραμμική Άλγευρα / Γραμμική άλγεβρα για μηχανικούς

SΜΑSΗ CUΤ ΡΒ

Γραμμική άλγεβρα για μηχανικούς
Ιωάννης Θ. Φαμέλης,Νίκη-Λίνα Ματιάδου

Εκδόσεις
Κριτική

ISBN: 9789605864446
Κωδικός: 122075443
Σελίδες: 720
Σχήμα: 17Χ24cm
Εξώφυλλο: Χαρτόδετο
Ημερομηνία έκδοσης: 2023

Τιμή | 49.5 €

προσθήκη στο καλάθι

 

Η Γραμμική 'Αλγεβρα, αν και θεωρείται ένα από τα πλέον παραδοσιακά μαθηματικά αντικείμενα, στην εποχή μας βρίσκει όλο και περισσότερα σύγχρονα πεδία εφαρμογής στα οποία αναδεικνύεται το πόσο σημαντικό είναι να διδάσκεται σωστά ώστε οι νέοι επιστήμονες να αποκτούν γερές βάσεις σε αυτήν.

Το βιβλίο αυτό καλύπτει όλη τη βασική ύλη που διδάσκεται σε ένα προπτυχιακό μάθημα Γραμμικής 'Αλγεβρας στα πρώτα εξάμηνα ενός Πανεπιστημιακού Προγράμματος Σπουδών. Η σχετική θεωρία παρουσιάζεται με αναλυτικό τρόπο χωρίς να εστιάζει σε αποδείξεις θεωρημάτων, εκτός από αυτά που μπορούν να θεωρηθούν ως θεωρητικές ασκήσεις. Η κατανόηση και η εφαρμογή της θεωρίας γίνεται μέσα από πολλά λυμένα παραδείγματα και από πληθώρα λυμένων ασκήσεων που παρουσιάζονται με αναλυτικό τρόπο. Αρκετές από τις λυμένες και προτεινόμενες για λύση ασκήσεις έχουν επιλεχθεί από εφαρμογές στην επιστήμη του Μηχανικού.

Σε κάθε κεφάλαιο, εκτός από τη θεωρία της ενότητας, παρουσιάζονται και σχετικές εφαρμογές που αφορούν στις επιστήμες των Μηχανικών, όπου απλά εργαλεία της Γραμμικής 'Αλγεβρας βρίσκουν εφαρμογή. Επίσης, το περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου πλαισιώνεται με δραστηριότητες σε MATLAB (OCTAVE) με σκοπό την καλύτερη κατανόηση αλλά και την εφαρμογή της θεωρίας σε περιβάλλον Επιστημονικού Προγραμματισμού. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει σύνοψη της σχετικής ύλης και ερωτήσεις κατανόησης πάνω σε αυτή.

Το βιβλίο είναι κατάλληλα δομημένο για αυτοδιδασκαλία καθώς και για μελέτη κατανόησης από τον φοιτητή.

Πηγή:εκδ.Κριτική